Pizza met bloemkoolbodem
- Totale tijd 55min.
- 20min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g bloemkool
50 g geraspte Parmezaanse kaas
2 ei
1 snuifje oregano (vers of gedroogd)
2 el olijfolie
250 g courgettes
225 g mozzarella
6 el pesto
230 g tomaten
Rucola
Bereiding
Stap 1 /13
Was en snijd de bloemkool in roosjes en doe ze in de blender.
Stap 2 /13
Stel het aangegeven programma ongeveer één minuut in en start het programma om bloemkoolmeel te maken.
Stap 3 /13
Doe het bloemkoolmeel in een pan met anti-aanbaklaag en bak het ongeveer 10 minuten op een middelhoog vuur.
Stap 4 /13
Laat de bloemkool afkoelen en doe hem in een kom. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, eieren, oregano en olijfolie toe.
Stap 5 /13
Meng met een houten spatel tot het deeg homogeen wordt.
Stap 6 /13
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 7 /13
Spreid de helft van het deeg uit op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Probeer een ronde vorm van het deeg te maken en vouw de randen één keer naar binnen om te voorkomen dat ze te dun worden (anders kunnen ze verbranden tijdens het bakken).
Stap 8 /13
Bak het deeg 15-20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Stap 9 /13
Haal het deeg uit de oven en zet apart. Herhaal deze stap met de resterende helft van het deeg op een andere bakplaat.
Stap 10 /13
Leg de helft van de in schijfjes gesneden courgettes op elke gebakken bodem, samen met de mozzarella, pesto, in schijfjes gesneden tomaten en wat rucola.
Stap 11 /13
Bak een van de pizza's gedurende 5 minuten tot de kaas gesmolten is. Haal de pizza uit de oven en zet apart.
Stap 12 /13
Bak meteen de tweede pizza gedurende 5 minuten. Haal de pizza uit de oven.
Stap 13 /13
Dien warm op.