Risotto
- Totale tijd 1u. 10min.
- 40min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /13
Doe de rijst in de ActiFry met een halve eetlepel olijfolie, een snufje zout en de gesneden ui.
Stap 2 /13
Verwarm volgens de aangegeven tijd.
Stap 3 /13
Blus de rijst met de witte wijn. Sluit de deksel.
Stap 4 /13
Laat het mengsel ontbinden volgens de aangegeven tijd.
Stap 5 /13
Voeg de bouillon toe. Sluit de deksel.
Stap 6 /13
Bak volgens de aangegeven tijd
Stap 7 /13
Laat 10 minuten rusten.
Stap 8 /13
Bak nogmaals volgens de aangegeven tijd.
Stap 9 /13
Voeg de Parmezaanse kaas, 1 eetlepel olijfolie en de tomaat (optioneel) toe. Sluit de deksel.
Stap 10 /13
Tenslotte bak volgens de aangegeven tijd voor een heerlijke risotto.
Stap 11 /13
Veel kan in deze laatste fase worden gewijzigd.
Stap 12 /13
Je zou klassieke boter of kruidige boter toe kunnen voegen voor een romiger effect.
Stap 13 /13
De kaas kan worden vervangen door een ander type kaas zoals verse geitenkaas.