Salade met geroosterde inktvis, citroen en kappertjes - Recepten Optigrill Elite | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Salade met geroosterde inktvis, citroen en kappertjes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 20min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    0min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 500 g inktvis

  • 1 stuk citroen

  • 5 el olijfolie

  • 25 g kappertjes

  • 1 stuk rode ui

  • 125 g rucola

  • 150 g rode paprika

  • 125 g erwtjes

  • zout

  • peper

Bereiding

Stap 1 /4

Was en droog het lichaam en de tentakels van de inktvis. Snijd de inktvis open en leg hem vlak op de snijplank met de binnenkant naar boven. Gebruik een mes en snijd een ruitjespatroon op de vis. Snijd de vis dan in stukken van 5-6 cm en snijd de tentakels op dezelfde lengte.

  • 500g inktvis

Stap 2 /4

Meng de olijfolie met citroensap, kappertjes en de helft van de fijngehakte rode ui. Rol de inktvis door een kwart van deze vinaigrette en breng op smaak met zout en peper.

  • 1stuk citroen
  • 5el olijfolie
  • 25g kappertjes
  • 1stuk rode ui
  • zout
  • peper

Stap 3 /4

Zet de gril aan. Selecteer het programma en druk op OK. Leg de inktvis op de voorverwarmde gril (je moet dit misschien in twee delen doen) en sluit de gril. Bak totdat het scherm ‘Medium well’ aangeeft of totdat het lampje oranje wordt.

Stap 4 /4

Meng de geroosterde inktvis met de rest van de vinaigrette, de rest van de gehakte rode ui, de geroosterde paprikareepjes en de gekookte erwten. Serveer met rucola.

  • 125g rucola
  • 150g rode paprika
  • 125g erwtjes

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759