Souvlaki met pitabrood en tzatziki
- Totale tijd 6u. 17min.
- 15min.
Bereiden - 2min.
Koken - 6u.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
400 g varkensfilet
50 ml olijfolie
1 stuk citroen
2 teentje teentje knoflook
1 stuk Witte ui
1 el gedroogde oregano
zeezout
peper
1 stuk rode ui
2 stuk tomaten
tzatziki
pitabrood
Gemengde slablaadjes
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de varkensfilet in plakjes van 2 cm dik.
400g varkensfilet
Stap 2 /6
Maak een marinade met de olijfolie, citroensap, geperste knoflook, gesnipperde ui, oregano en wat zout en peper.
50ml olijfolie 1stuk citroen 2teentje teentje knoflook 1stuk Witte ui 1el gedroogde oregano zeezout peper
Stap 3 /6
Leg de varkensfilets plat neer en rijg ze op houten spiezen.
Stap 4 /6
Laat de spiezen in de marinade liggen en leg 6 uur in de koelkast.
Stap 5 /6
Selecteer het programma Varkensvlees en rooster de spiezen totdat ze krokant zijn.
Stap 6 /6
Serveer de gegrilde spiezen op warm pitabrood met sla, plakjes tomaat, rode uiringen en tzatziki.
1stuk rode ui 2stuk tomaten tzatziki pitabrood Gemengde slablaadjes