Tiramisu voor het gezin - Recepten Cake Factory | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Tiramisu voor het gezin

Beoordeling met vijf sterren (gemiddeld)

-/5 -

  • Totale tijd 4u. 50min.
  • Bereiden
    30min.
  • Koken
    20min.
  • Afkoelen
    4u.

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 3 Eieren

  • 45 g Suiker

  • 45 g Bloem

  • 35 g Poedersuiker

  • 20 g Poedersuiker

  • 15 cl Sterke koffie

  • 1 Zout

  • 250 g Mascarpone

  • 3 Eieren

  • 25 g Suiker

  • 25 g Suiker

  • 1 Zout

  • Cacaopoeder

Toebehoren

  • Cake Factory antiaanbakvorm
    Cake Factory antiaanbakvorm

Bereiding

Stap 1 /9

Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten. Bewaar de eierdooiers in een kom voor de crème. Voeg de suiker toe aan de eierdooiers en klop lang met een mixer. Voeg de gezeefde bloem toe en roer door elkaar.

  • 3 Eieren
  • 45g Suiker
  • 45g Bloem

Stap 2 /9

Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop stijf. Voeg de poedersuiker toe en klop 1 minuut.

  • 3 Eieren
  • 35g Poedersuiker
  • 1 Zout

Stap 3 /9

Voeg beide mengsel bij elkaar en giet het geheel in een ingevette en met bloem bestoven vorm. Bestrooi de vorm met wat poedersuiker en zet in de Cake Factory.

  • 45g Bloem
  • Cake Factory antiaanbakvorm

Stap 4 /9

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 5 /9

Meng ondertussen de koffie met de poedersuiker.

  • 20g Poedersuiker
  • 15cl Sterke koffie

Stap 6 /9

Haal de koek uit de Cake Factory, maar laat in de vorm. Prik er met een vork gaatjes in. Giet de koffiestroop eroverheen en zet weg.

  • 20g Poedersuiker
  • 15cl Sterke koffie

Stap 7 /9

(CRÈME) Bereid de crème: scheid de eierdooiers en de eiwitten en doe de helft van de suiker bij de eierdooiers. Klop totdat het mengsel wit wordt en schuimt. Voeg de mascarpone toe en klop door elkaar. Het deeg moet goed egaal zijn.

  • 250g Mascarpone
  • 3 Eieren
  • 25g Suiker

Stap 8 /9

Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg de resterende suiker toe en klop nog 30 seconden. Voeg dit in 3 delen bij de crème. Giet deze crème op de koffiekoek. Spreid de crème goed uit en zet minstens 4 uur koud weg.

  • 25g Suiker
  • 1 Zout

Stap 9 /9

Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder.

  • Cacaopoeder

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759