Tefal Cake Factory KD8018 bakapparaat

Cake Factory KD8018 bakapparaat Gegarandeerd succesvol bakken! 

Geniet van succesvolle bakrecepten waar jij al je creativiteit in kwijt kunt! Dankzij de 5 automatische programma's met temperatuurregeling en een handmatige modus hoef je je geen zorgen meer te maken over het eindresultaat en kan je alles bakken wat je wilt. De Cake Factory wordt geleverd met drie bakvormen, een receptenboek en een snelstartgids, zodat je alles in huis hebt om familie en vrienden te verwennen met zelfgemaakte, perfecte bakresultaten!

Artikelnummer: KD801812

€ 159,95

De betrokkenheid van Tefal

Cake Factory: Succesvol en creatief bakken, elke keer genieten!

Als het om bakken gaat, dan wil je plezier hebben en al je creativiteit er in kwijt kunnen! Verwen je familie en vrienden met de heerlijkste, zelfgemaakte bakrecepten die je gemakkelijk met de Cake Factory maakt. Cake Factory neemt alle onzekerheden die je tijdens het bakken kunt ervaren weg dankzij de 5 slimme automatische programma's met elektronische temperatuurregeling.

Ook is de Cake Factory perfect om samen met kinderen te gebruiken dankzij het gebruiksvriendelijk ontworpen bedieningspaneel. Alles wat je nodig heb om aan de slag te gaan is inbegrepen: een taartvorm, een bakvorm voor muffins en een voor mini-cakes, een rooster voor gelijkmatige bakresulaten, een receptenboek en een snelstartgids.

Ontdek nog meer inspiratie, ideeën en tips via de handige mobiele app met meer dan 200 recepten!

De Cake Factory heeft een leuk 'cake-achtig' maar toch compact design dat gemakkelijk op te bergen is.

Heb plezier tijdens het bakken en inspireer iedereen met jouw succesvolle bakrecepten!

Kenmerken
 • Ideaal voor het hele gezin

  Geniet van sucesvolle bakrecepten waar jij al je creativiteit in kwijt kunt! Ideaal om familie en vrienden mee te verrassen. Cake Factory maakt van bakken een gegarandeerd succes!

 • Gegarandeerd perfecte resultaten

  5 automatische slimme bakprogramma's voor gebak, cakes, lava cakes, meringues en gesmolten chocolade  en 1 handmatige modus met elektronische temperatuurregeling voor telkens perfecte bakresultaten.

 • Makkelijk in gebruik

  Het slimme, gebruiksvriendelijke bedieningspaneel is gemakkelijk te gebruiken, perfect voor bakken met kinderen!

 • Alles wat je nodig hebt om te beginnen

  Inbegrepen zijn: twee eenvoudig te reinigen PROFLEX siliconen bakvormen, evenals een bakpan en een rooster om een gelijkmatige bereiding te garanderen

 • Word geïnspireerd!

  Ontdek het receptenboek en de snelstartgids. En met de handige mobiele app wordt je geïnspireerd met meer dan 200 recepten en tips! 

 • default

  Leuk design maar toch compact

  Het leuke 'cake-achtig' design is royaal, maar toch compact en gemakkelijk op te bergen

Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
De app heeft 175 recepten voor de meegeleverde vormen en nog eens 30 recepten voor de extra vormen die kunnen worden gekocht op de accessoirepagina van de website. Er worden ook altijd nieuwe recepten toegevoegd.
De app is niet langer compatibel op Android-versies 4.4.4 of lager vanwege versterkte gegevensbeveiliging.

We raden je aan je apparaat zo veel mogelijk bij te werken naar een hogere Android-versie of een ander compatibel apparaat te gebruiken.

Updates bieden je niet alleen een rijkere ervaring met nieuwe functies en compatibiliteit met de nieuwste technologie, maar beschermen je ook tegen mogelijke beveiligingsproblemen die in de nieuwste versies zijn verholpen.
Er is een programma dat geschikt is voor elk recepttype. Afhankelijk van het geselecteerde programma wordt een standaard baktijd aangegeven. Er zijn verschillende recepten per programma. Om deze reden kan het nodig zijn om de tijd aan te passen aan het gekozen recept. Voorverwarmen is niet nodig en de bereiding begint wanneer het programma wordt gestart, zodra het apparaat is gesloten en op start is gedrukt.

Let op: voor een optimaal resultaat is het essentieel om het recept te volgen en de verhoudingen aan te houden.

Als u niet zeker weet welke bakmodus u moet gebruiken, raadpleeg dan de onderstaande bakgids:
Cake Factory cooking times
Ja, het deksel kan worden geopend tijdens het bakken. Dit zal het bakproces niet verstoren zolang het deksel niet langer dan 30 seconden open blijft.
NEE. Voor het smelten van chocolade kunt u bijvoorbeeld een schaal van keramiek, roestvrij staal of siliconen gebruiken, met inachtneming van de maximale afmetingen: l 19 cm x b 19 cm x h 6 cm. Plastic is niet toegestaan in het apparaat, omdat het kan smelten en de uitstoot van giftige stoffen in het product kan veroorzaken.
Nadat het beslag in de vorm is gegoten en het deksel is gesloten:
- Blader door de bakprogramma's met de knoppen – en +. Het gekozen pictogram knippert.
- Bevestig de benodigde tijd.
- Druk op OK om te bevestigen.

Ja dat kan. Gebruik hiervoor de automatische modus of de handmatige modus maar de baktijden moeten wel worden aangepast. Zorg ervoor dat u de hoeveelheden aanpast en dat de vormen niet te vol zijn en volg altijd de instructies.
De Cake Factory kan zowel zoete als hartige gerechten maken. We hebben momenteel echter geen specifieke recepten voor hartige taarten. U kunt altijd proberen om uw eigen hartige gerechten te maken met behulp van de handmatige modus en volgens de instructies, maar zorg ervoor dat u de hoeveelheden aanpast en dat de vormen niet te vol zijn.
Ja, u kunt uw eigen bakplaat gebruiken, zolang deze maar klein genoeg en goed in het apparaat past. We raden u echter aan geen glazen schalen in het apparaat te gebruiken. Zorg ervoor dat u de hoeveelheden aanpast en dat de vormen niet te vol zijn en volg altijd de instructies. De bakplaat moet geschikt zijn voor bakken in de oven op 250 °C.
Nee, siliconen bakvormen hoeven niet extra ingevet te worden.
Zorg ervoor dat het apparaat op een vlak, stabiel, droog en hittebestendig oppervlak wordt geplaatst.
Steek de stekker in het stopcontact en druk op de aan/uit-knop.
Het eerste programma knippert; dit is de modus "Programmaselectie".
• Verwijder al het verpakkingsmateriaal, alle stickers en alle accessoires van de buiten- en binnenkant van het apparaat.
• Maak voor het eerste gebruik de 3 verschillende vormen goed schoon met heet water en afwasmiddel, spoel ze zorgvuldig af en droog ze af.
• Druk op de aan/uit-knop om het apparaat uit te schakelen.
• Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
• Laat de Cake Factory minstens 2 uur afkoelen.


• Het apparaat en het netsnoer mogen nooit in de vaatwasser worden geplaatst of onder water worden gehouden.
• Reinig het deksel met een in heet water gedrenkte spons en droog het af met een zachte, droge doek.
• Dompel het apparaat nooit geheel of gedeeltelijk onder in water of in een andere vloeistof.
• Zorg er altijd voor dat het apparaat schoon en droog is voordat u het opbergt.
De bakaccessoires, het rooster en de aluminium vorm met anti-aanbaklaag zijn vaatwasmachinebestendig.


Het wordt afgeraden om de siliconen vormen in de vaatwasser te plaatsen. Was de siliconen vormen met heet water en wat afwasmiddel af en spoel ze daarna grondig af om alle resten te verwijderen. Goed afdrogen. Gebruik geen metalen schuursponsjes, staalwol of schurende schoonmaakmiddelen om de anti-aanbaklaag te reinigen. Gebruik alleen nylon of niet-metalen reinigingssponsjes.
De bakplaten met anti-aanbaklaag zijn vaatwasmachinebestendig, maar we raden u aan deze na het gebruik in de vaatwasser goed af te drogen.
We raden aan om de siliconen vormen met de hand af te wassen met een sopje, maar ze zijn vaatwasmachinebestendig. Als u ze toch in de vaatwasser wilt doen, leg ze dan bovenin.
Siliconen bakvormen zijn voorzien van een anti-aanbaklaag. Aangezien geen olie of vet wordt opgenomen, blijft dit op het oppervlak achter zodat het baksel gemakkelijk uit de vorm kan worden gehaald. Dus na het afwassen, moet de vorm goed worden afgedroogd met een zachte doek.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog altijd niet werkt, probeer dan niet het apparaat zelf open te maken of te repareren, maar breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het apparaat niet. Laat het snoer vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
Er is geen risico op oververhitting als u meerdere cakes achter elkaar bakt.
Als u een foutmelding krijgt, raadpleeg dan de onderstaande gids voor probleemoplossing:
Cake Factory troubleshooting guide
De programma's van de Cake Factory zijn uitgebalanceerd om zachte taarten en cakejes te maken en daarom smaken ze, ook al zijn ze misschien niet zo bruin als verwacht, nog altijd heerlijk en perfect gebakken. De baktijden kunnen worden aangepast.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.
Het apparaat wordt tijdens het gebruik niet erg heet; u kunt zich er niet aan verbranden. Wees echter voorzichtig bij het verwijderen van de vorm na het bakken. Gebruik altijd ovenwanten.
Raak de hete onderdelen van het apparaat niet aan tijdens het gebruik. Houd uw handen en gezicht weg van de stoom die uit de achterkant van het apparaat komt.
Het is niet per se sneller dan een oven, maar het hangt natuurlijk af van de recepten.
U moet uw oven echter voorverwarmen voor gebruik, wat soms lang kan duren. Bij de Cake Factory is geen voorverwarmtijd nodig en kunt u het programma direct starten.
Bovendien hoeft u het bakproces niet in de gaten te houden en de temperatuur niet zelf te regelen, zodat u tijdens het bakken van uw cakejes of gebak iets anders kunt gaan doen: u hebt tijd over om met uw kinderen te spelen en het resultaat is altijd goed!
Dit is afhankelijk van de vorm die u gebruikt. Als u bijvoorbeeld acht afzonderlijke cakejes bakt, dan is dit voldoende voor acht personen. Wanneer u een grote taart maakt met behulp van de aluminium vorm met anti-aanbaklaag, dan is deze voor 8 personen.