Zalm in dillecrèmesaus
- Totale tijd 15min.
- 15min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
4 straaltje zalm
0.25 dille
0.5 stuk ui, fijngesneden
2 el citroensap
citroen
1 teentje gehakte knoflook
zout en peper
50 ml olijfolie
125 ml zure room met laag vetgehalte
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de dille, ui, citroensap, citroenschil, knoflook en de helft van het zout en de peper (een halve theelepel elk) in de keukenmachine. Meng totdat alles is fijngehakt. Laat de keukenmachine aan en schenk de olie bij het mengsel totdat het gelijkmatig is vermengd.
Stap 2 /5
Deel het mengsel in tweeën.
Stap 3 /5
Meng de eerste helft met de zure room en zet apart. Breng de zalm op smaak met de rest van het zout en de peper en bedek met de andere helft van de dillesaus.
Stap 4 /5
Zet de gril aan. Selecteer het geschikte programma op de gril en druk op OK. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de grilplaten licht in met olie. Leg de zalm op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. Bak totdat het lampje geel wordt of totdat het scherm ‘Medium’ aangeeft.
Stap 5 /5
Serveer de zalm met de saus die je apart had gezet.