Zalm in dillecrèmesaus - Recepten OptiGrill 4in1 | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Zalm in dillecrèmesaus

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 15min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    0min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 4 straaltje zalm

  • 0.25 dille

  • 0.5 stuk ui, fijngesneden

  • 2 el citroensap

  • citroen

  • 1 teentje gehakte knoflook

  • zout en peper

  • 50 ml olijfolie

  • 125 ml zure room met laag vetgehalte

Bereiding

Stap 1 /5

Doe de dille, ui, citroensap, citroenschil, knoflook en de helft van het zout en de peper (een halve theelepel elk) in de keukenmachine. Meng totdat alles is fijngehakt. Laat de keukenmachine aan en schenk de olie bij het mengsel totdat het gelijkmatig is vermengd.

  • 4straaltje zalm
  • 0.25 dille
  • 0.5stuk ui, fijngesneden
  • 2el citroensap
  • zeste citroen
  • 1teentje gehakte knoflook
  • zout en peper
  • 50ml olijfolie
  • 125ml zure room met laag vetgehalte

Stap 2 /5

Deel het mengsel in tweeën.

Stap 3 /5

Meng de eerste helft met de zure room en zet apart. Breng de zalm op smaak met de rest van het zout en de peper en bedek met de andere helft van de dillesaus.

Stap 4 /5

Zet de gril aan. Selecteer het geschikte programma op de gril en druk op OK. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de grilplaten licht in met olie. Leg de zalm op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. Bak totdat het lampje geel wordt of totdat het scherm ‘Medium’ aangeeft.

Stap 5 /5

Serveer de zalm met de saus die je apart had gezet.

Rooster SS-185685

€ 5,00

Op voorraad

Rooster SS-185685