Zalm op Thaïse wijze
- Totale tijd 57min.
- 20min.
Bereiden - 37min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 Zalm
10 cl Sojasaus
1 Limoen
4 Knoflook
2 el Gember
1 Rode paprika
2 Wortel
1 Courgette
1 el Olijfolie
50 g Peultje
50 g Taugé
4 el Zoete chilisaus
0.5 Lente-uitjes
2 el Sesamzaad
1 Limoen
Koriander
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /8
Snijd de zalm in grote blokjes. Meng de sojasaus, het limoensap, de fijngehakte knoflook en de geraspte gember in een kom. Voeg de zalm toe, dek af en laat 20 minuten rusten.
Stap 2 /8
Was en droog de paprika's, de wortels en de courgette. Snijd de paprika's in reepjes en verwijder de kern. Schil de wortels en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de courgettes in reepjes van dezelfde grootte. Doe de gesneden groenten in een kom en meng er de olie doorheen. Voeg de peultjes en taugé toe. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3 /8
Leg de groenten in het apparaat. Start het kookproces.
Stap 4 /8
Draai de groenten halverwege het kookproces om.
Stap 5 /8
Neem de handgreep vast met beide handen en open het apparaat. Doe de groenten in een bakje en zet apart.
Stap 6 /8
Doe de zalmblokjes in het apparaat. Start het kookproces.
Stap 7 /8
Zodra de zalm klaar is, kan je het apparaat opnieuw openen door de hendel met beide handen vast te nemen. Haal de zalm er voorzichtig uit.
Stap 8 /8
Doe de groenten en de zalm op borden. Doe wat van de zoete chilisaus over de zalm en werk af met de bosuitjes en sesamzaadjes. Besprenkel de groenten met het limoensap en strooi er wat koriander overheen. Laat het smaken!