Zomergroenten uit de air fryer
- Totale tijd 1u. 35min.
- 25min.
Bereiden - 50min.
Koken - 20min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (20)
Ingrediënten
2 personen
2 Tomaten
1 Groene courgette
1 Gele courgette
1 Aubergine
0.5 Gele paprika
0.5 Ui
2 teentje Knoflook
0.25 tuiltje Peterselie
1 bladje Laurierblad
0.5 stengel Tijm
0.5 stengel Rozemarijn
4 bladje Basilicum
2 el Olijfolie
0.5 el Zout
1 snuifje Peper
Bereiding
Stap 1 /8
*Snijd de aubergines in plakjes en leg ze in een grote slakom met grof zout, laat ze 20 minuten uitlekken.
Stap 2 /8
*Spoel de aubergines af met koud water en droog ze af. Bestrijk ze vervolgens met olijfolie.
Stap 3 /8
*Snijd de tomaten, groene courgettes, gele courgettes, aubergines en uien in dunne plakjes. Snijd de gele paprika in reepjes.
Stap 4 /8
*Wrijf een ovenschaal in die geschikt is voor uw apparaat met een teentje knoflook. Verdeel de overige knoflookteentjes, in vieren gesneden, over de bodem van de schaal.
Stap 5 /8
*Schik de groenteringen in rijen in de ovenschaal, leg ze lichtjes neer en druk ze goed aan. Wissel de groenten af: tomaat, aubergine, gele courgette, groene courgette, ui en gele paprika.
Stap 6 /8
Besprenkel met olijfolie en bestrooi met gehakte peterselie, tijm en rozemarijn. Voeg de laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7 /8
*Plaats de schaal in het apparaat met de kookplaat. Start het kookproces.
Stap 8 /8
*Bestrooi de tian met basilicumblaadjes. Serveer warm, bijvoorbeeld als bijgerecht bij gegrild vlees.