focaccia met geitenkaas, vijgen en zaden
- Totale tijd 2u. 30min.
- 20min.
Bereiden - 35min.
Koken - 1u. 35min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
580 g bloem
1 snuifje zout
2 el zadenmix
325 ml warm water
8 g droge gist
2 el extra virgin olijfolie
1 scheutje honing
1 scheutje olijfolie
1 rode ui
1 tl suiker
1 el balsamico azijn
75 g geitenkaas
5 gedroogde of verse vijgen
1 takje rozemarijn
Bereiding
Stap 1 /6
Meng in een grote kom de bloem, het zout en de zaden.
580g bloem 1snuifje zout 2el zadenmix
Stap 2 /6
In een kleine kom het water, de gist, de olijfolie en een scheutje honing mengen en 5 minuten laten rusten.
325ml warm water 8g droge gist 2el extra virgin olijfolie 1 scheutje honing
Stap 3 /6
Voeg dit mengsel toe aan de bloem, kneed het deeg 5 tot 10 minuten en laat het ongeveer een uur rusten.
1 scheutje olijfolie 1 rode ui 1tl suiker 1el balsamico azijn
Stap 4 /6
Snipper de rode ui en bruin in een beetje olijfolie. Voeg na 5 minuten de suiker toe. Kook gedurende 5 minuten. Voeg vervolgens de azijn toe en kook nog 10 minuten en zet opzij.
1 scheutje olijfolie
Stap 5 /6
Smeer de pan in met olie. Klop het deeg terug en vorm het voorzichtig opnieuw zodat het netjes in de pot past.
1snuifje zout 1 scheutje olijfolie 1 rode ui 75g geitenkaas 5 gedroogde of verse vijgen 1takje rozemarijn
Stap 6 /6
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de rode ui, stukjes geitenkaas, in vieren gesneden vijgen en een paar takjes rozemarijn op de focaccia, besprenkel met een scheutje olijfolie en een snufje zout en laat een half uur rijzen. Kook vervolgens zonder deksel ongeveer 40 minuten, pas de kooktijd aan uw oven aan tot de focaccia goudbruin is. Serveer als aperitief of als voorgerecht met een salade.