Engelse scones
- Totale tijd 25min.
- 15min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (10)
Easy Fry Silence EY846H 7L stille airfryer met kijkvenster Easy Fry Grill & Steam FW2018 6,9L 3-in-1 Heteluchtfriteuse Easy Fry & Grill XXL EY8018 6,5L 2-in-1 heteluchtfriteuse - met uitneembare verdeler Easy Fry Dual XXL EY9428 11L Dual Air Fryer zwart Ontdek het volledige assortiment Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
8 personen
500 g Bloem
11 g Bakpoeder
70 g Suiker
150 g Boter
30 cl Melk
1 Ei
Bereiding
Stap 1 /12
Snijd de zeer koude boter in kleine stukjes.
Stap 2 /12
Zeef in een kom de bloem en het bakpoeder samen. Voeg de suiker toe. Meng.
Stap 3 /12
Voeg de zeer koude boter in kleine stukjes toe en kneed samen het deeg door het tussen je handen te wrijven om een zanderig mengsel te verkrijgen.
Stap 4 /12
Giet de melk erbij en meng met een vork tot een zacht deeg, dat niet te droog of te plakkerig is. Voeg eventueel wat bloem of melk toe om de consistentie aan te passen.
Stap 5 /12
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 cm op een stuk bakpapier.
Stap 6 /12
Gebruik een gekartelde koekjesvorm met een diameter van 5 cm om de scones uit te snijden.
Stap 7 /12
Bedek de standaard Easy Fry bakplaat met bakpapier en plaats de scones er voorzichtig op, zonder ze te vervormen.
Stap 8 /12
Breek het hele ei in een kom. Klop het en voeg 1 eetlepel water toe. Meng.
Stap 9 /12
Bestrijk de bovenkant van de scones met het eimengsel.
Stap 10 /12
Plaats de scones in het apparaat met de plaat. Start het kookproces.
Stap 11 /12
Verlaag de temperatuur en ga door met koken als je wilt dat ze goudbruiner worden.
Stap 12 /12
Laat afkoelen en geniet ervan.