Glutenvrije peer- en hazelnootchocoladetaart
- Totale tijd 45min.
- 25min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (21)
Ingrediënten
4 personen
1 Rijpe peer
25 g Pure chocolade 85%
75 g Hazelnootmeel, gezeefd
20 g Geraspte kokos
20 g Cacaopoeder
20 g Boekweitmeel
2 Eieren
40 g Suiker
4 cl Honing
1 tl Vanille-extract
6 cl Olijfolie
1 el Hazelnoten
Toebehoren
Grillen
Bereiding
Stap 1 /10
Was de peer. Schil ze en snijd ze in kleine dobbelsteentjes.
Stap 2 /10
Hak de chocolade fijn.
Stap 3 /10
Meng in een kom gezeefd hazelnootmeel, geraspte kokos, cacao en boekweitmeel.
Stap 4 /10
Schei de eiwitten van de dooiers. Gebruik een handmixer om de eidooiers met de suiker, honing en vanille-extract te kloppen totdat het mengsel wit wordt en schuimig. Terwijl je blijft kloppen, giet je voorzichtig de olijfolie erbij om deze op te nemen. Zet apart in een grote kom.
Stap 5 /10
Was de mixer en giet de eiwitten erin. Klop de eiwitten totdat ze stijve pieken vormen. Vouw de stijve eiwitten voorzichtig in het schuimige dooiermengsel, met behulp van een flexibele spatel. Meng voorzichtig om de schuimige textuur te behouden.
Stap 6 /10
Voeg het mengsel van hazelnootmeel, geraspte kokos, cacaopoeder en boekweitmeel toe en meng opnieuw voorzichtig.
Stap 7 /10
Maak het af met de peer.
Stap 8 /10
Knip een cirkel van bakpapier en leg deze op de bodem van een ingevette taartvorm van de grootte van je apparaat. Bestrooi met chocolade en gehakte hazelnoten.
Stap 9 /10
Plaats de vorm in het apparaat met de plaat. Selecteer het programma. Start het kookproces.
Stap 10 /10
Controleer of het gaar is met de punt van een mes. Laat de taart afkoelen voor het serveren.






