Tahini koekjes met chocoladestukjes
- Totale tijd 40min.
- 20min.
Bereiden - 15min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (21)
Ingrediënten
2 personen
150 g Gewone bloem
40 g Maïsbloem
1 tl Bakpoeder
85 g Zachte boter
75 g Bruine suiker
30 g Tahini
1 Geklopt ei
100 g Chocoladestukjes
20 g Havermout
20 g Witte sesamzaadjes
Bereiding
Stap 1 /8
Meng de bloem, maïsbloem en bakpoeder in een kom. Zet apart.
Stap 2 /8
In een andere kom, giet de zachte boter, bruine suiker en tahini erin. Gebruik een klopper om te mengen tot je een zeer zachte textuur krijgt. Voeg geleidelijk het ei toe aan de boter en suiker. Je zou een zachte textuur moeten krijgen.
Stap 3 /8
Giet het bloemmengsel erbij. Vouw de bloem erin met een flexibele spatel tot je een glad deeg hebt. Voeg de chocoladestukjes, havermout en witte sesamzaadjes toe en meng om te verwerken zonder het deeg te veel te bewerken.
Stap 4 /8
Vorm het deeg tot ballen van ongeveer 65 g, en druk ze dan lichtjes plat.
Stap 5 /8
Plaats een vel aluminiumfolie op de plaat van het apparaat. Plaats de helft van de deegballen, ruim van elkaar. Start het kookproces.
Stap 6 /8
Aan het einde van de baktijd, laat de koekjes 5 minuten afkoelen voordat je ze eruit haalt.
Stap 7 /8
Maak een tweede ovenlading met de resterende deegballen.
Stap 8 /8
Geniet ervan.