Vegetarische gefrituurde maki
- Totale tijd 1u. 52min.
- 50min.
Bereiden - 1u. 2min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (21)
Ingrediënten
2 personen
5 cl Mirin
5 cl Sojasaus
0.5 el Bruine suiker
0.5 Komkommer
0.5 Avocado
130 g Zalmfilet
0.5 Zoete aardappel
2 bladje Vellen gedroogd zeewier
200 g Gekookte sushirijst
1 el Wasabipasta
7 g Bloem
1 Ei
7 g Panko broodkruim
8 cl Plantaardige olie
Bereiding
Stap 1 /7
Maak de saus. Doe de mirin, sojasaus en suiker in een steelpan en laat inkoken tot de saus een dikke consistentie heeft. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Stap 2 /7
Snijd de komkommers in kwarten en verwijder de zaadjes. Snijd ze in repen van gelijke lengte en breedte. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en snijd ze in kwarten. Snijd ook de zalm in repen. Schil de zoete aardappel, snijd in dunne reepjes en bak in een pan tot ze zacht zijn.
Stap 3 /7
Snijd de vellen gedroogd zeewier aan de lange kant doormidden en leg ze op een sushimat. Verspreid de gekookte sushirijst gelijkmatig over de zeewiervellen met vochtige handen. Smeer wasabi in het midden van de rijst. Leg twee toppings naar keuze op elke vel (bijvoorbeeld avocado en zoete aardappel of zalm en komkommer). Gebruik de sushimat om het zeewiervel stevig op te rollen door de voorkant van de sushimat op te tillen en naar de achterkant te rollen.
Stap 4 /7
Voor de paneerlaag, doe bloem, eieren geklopt met een vork en pankobroodkruimels in aparte bakjes. Doop de sushirollen in de bloem, vervolgens in de eieren en tenslotte in het broodkruim.
Stap 5 /7
Plaats ze in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 6 /7
Na 3 minuten koken, open de mand, draai de rollen om en sluit om het koken af te maken. Herhaal het proces indien nodig met de tweede batch.
Stap 7 /7
Snijd de rollen gefrituurde sushi in gelijke stukken en giet er saus overheen. Geniet ervan.