Erwtenroomsoep met ricotta, basilicum en pijnboompitten - Recepten Perfectmix Cook | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Erwtenroomsoep met ricotta, basilicum en pijnboompitten

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 30min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    20min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 40 g lente-ui

  • 7 g knoflook

  • 2 takje basilicum

  • 600 g verse of ingevroren tuinerwten

  • 600 ml water

  • 100 g ricotta

  • 2 el olijfolie

  • 2 el pijnboompitten

  • 1 tl zout

Bereiding

Stap 1 /6

Was en hak de ui en knoflook fijn.  Neem de basilicumblaadjes en spoel ze af.

  • 40g lente-ui
  • 7g knoflook
  • 2takje basilicum

Stap 2 /6

Doe de ui, de knoflook en de ontdooide erwten in de blenderkan. Voeg het zout toe en giet het water erbij.  

  • 600g verse of ingevroren tuinerwten
  • 600ml water
  • 1tl zout

Stap 3 /6

Stel het aangegeven programma in op 20 minuten en start het programma.

Stap 4 /6

Voeg de ricotta, olijfolie en basilicumblaadjes toe als het programma klaar is.

  • 2takje basilicum
  • 100g ricotta
  • 2el olijfolie

Stap 5 /6

Stel het aangegeven programma en de aangegeven tijd in en start het programma.

Stap 6 /6

Dien op met wat pijnboompitten, een scheutje olijfolie en enkele kleine basilicumblaadjes.

  • 2el pijnboompitten

Rooster SS-185685

Op voorraad

Rooster SS-185685