Glutenvrije minichocoladecakes met cacaocrumble
- Totale tijd 1u. 18min.
- 30min.
Bereiden - 43min.
Koken - 5min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
220 g Glutenvrije pure dessertchocolade 50% cacao
180 g Boter
4 Eieren
140 g Suiker
80 g Aardappelzetmeel
2 Zout
Crumble:
50 g Suiker
50 g Havermoutvlokken
30 g Cacao
50 g Boekweitmeel
50 g Boter
2 Fleur de sel
Toebehoren
Bakvorm voor 6 mini cakes
Bereiding
Stap 1 /7
Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de chocolade gedurende de aangegeven tijd van het programma.
220g Glutenvrije pure dessertchocolade 50% cacao 180g Boter
Stap 2 /7
Doe de ingrediënten voor de crumble en twee mespunten fleur de sel in een kom en kneed met de vingertoppen tot een korrelig deeg.
50g Suiker 50g Havermoutvlokken 30g Cacao 50g Boekweitmeel 50g Boter 2 Fleur de sel
Stap 3 /7
Scheid de eiwitten en eierdooiers.
4 Eieren
Stap 4 /7
Klop de suiker met de eierdooiers totdat het mengsel wit wordt. Voeg al roerend het boter-chocolademengsel toe en vervolgens het zetmeel.
220g Glutenvrije pure dessertchocolade 50% cacao 180g Boter 4 Eieren 140g Suiker 80g Aardappelzetmeel
Stap 5 /7
Doe twee snufjes zout bij de eiwitten en klop stijf. Voeg dit in 3 delen bij het mengsel.
4 Eieren 2 Zout
Stap 6 /7
Giet het mengsel gelijkmatig in de vormpjes voor de minicakes. Bestrooi met de cacaocrumble. Plaats de vorm in de Cake Factory.
30g Cacao
Bakvorm voor 6 mini cakes
Stap 7 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat enkele minuten afkoelen en haal uit de vorm.