Vegan glutenvrije tiramisu met kastanje
Tefal
Recept van Tefal

Vegan glutenvrije tiramisu met kastanje

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u.
  • Bereiden
    30min.
  • Koken
    25min.
  • Afkoelen
    1u. 5min.

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 40 g Kastanjemeel

  • 70 g Glutenvrij boekweitmeel

  • 1 tl Glutenvrij bakpoeder

  • 1 tl Natriumbicarbonaat

  • 60 g Witte suiker

  • 14 cl Sojamelk

  • 6 cl Neutrale olie

  • 1.5 cl Appelazijn

  • 3 Cacaopoeder

  • 170 g Kastanjepasta

  • 250 g Zijdentofoe

  • 15 g Poedersuiker

  • 30 g Ongezouten kikkererwtenvocht (uit blik)

Toebehoren

  • Bakvorm voor 6 muffins
    Bakvorm voor 6 muffins

Bereiding

Stap 1 /9

(GEBAK) Zeef boven een kom de twee soorten bloem, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.

  • 70g Glutenvrij boekweitmeel
  • 1tl Glutenvrij bakpoeder
  • 1tl Natriumbicarbonaat

Stap 2 /9

Meng de witte suiker, de sojamelk, de olie en een snufje zout. Voeg de gezeefde droge ingrediënten toe (bloem, bakpoeder, bicarbonaat) en meng met een garde goed door elkaar. Voeg de azijn toe en meng alles goed door elkaar.

  • 40g Kastanjemeel
  • 70g Glutenvrij boekweitmeel
  • 1tl Glutenvrij bakpoeder
  • 1tl Natriumbicarbonaat
  • 60g Witte suiker
  • 14cl Sojamelk
  • 6cl Neutrale olie
  • 1.5cl Appelazijn

Stap 3 /9

Verdeel het deeg gelijkmatig over de vormpjes en plaats ze in de Cake Factory.

  • Bakvorm voor 6 muffins

Stap 4 /9

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Stap 5 /9

Laat enkele minuten afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm. Laat volledig afkoelen.

Stap 6 /9

(MOUSSE) Mix of meng de kastanjepasta en de zijdentofoe door elkaar totdat je een gladde room hebt.

  • 170g Kastanjepasta
  • 250g Zijdentofoe

Stap 7 /9

Klop met een mixer het kikkererwtenvocht op tot een mousse (net als bij eiwitten). Voeg de poedersuiker toe en klop nogmaals enkele minuten totdat je een stevige mousse hebt, zoals een meringue. Meng de mousse door het mengsel van tofoe en kastanjepasta.

  • 170g Kastanjepasta
  • 250g Zijdentofoe
  • 15g Poedersuiker
  • 30g Ongezouten kikkererwtenvocht (uit blik)

Stap 8 /9

(AFWERKING) Neem 6 mooie glaasjes. Snijd ieder cakeje in 3 lagen. Maak in ieder glaasje een bodem van kastanjemousse. Leg hier een schijfje biscuit op. Bedek met mousse. Leg er een tweede schijfje cake op. Bedek opnieuw met mousse. Leg er als laatste de bovenkant van de cake op. Zet 1 uur koel weg.

Stap 9 /9

Bestrooi met cacaopoeder en serveer.

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760