Pain de Gênes (amandelcake) - Recepten Cake Factory | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Pain de Gênes (amandelcake)

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 55min.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    35min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 170 g Amandelpoeder

  • 140 g Suiker

  • 110 g Boter

  • 70 g Bloem

  • 4 Eieren

  • 1 Zout

  • 1 cl Kirsch

  • Amandel

Toebehoren

  • Cake Factory antiaanbakvorm
    Cake Factory antiaanbakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Smelt de boter volgens de in het programma aangegeven tijd. Zet weg in de koelkast.

  • 110g Boter

Stap 2 /6

Breek de eieren en doe de eierdooiers in een kom en de eiwitten in een andere kom.

  • 4 Eieren

Stap 3 /6

Klop de eierdooiers en het zout, en voeg beetje bij beetje de boter toe. Voeg de bloem en het amandelpoeder toe.

  • 170g Amandelpoeder
  • 110g Boter
  • 70g Bloem
  • 1 Zout

Stap 4 /6

Klop de eiwitten goed stijf. Voeg de suiker toe en klop nog 30 seconden. Meng dit in 3 delen bij het eerste mengsel.

  • 140g Suiker

Stap 5 /6

Giet in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm, bestrooi met amandelschaafsel en zet in de Cake Factory.

  • 170g Amandelpoeder
  • 110g Boter
  • 70g Bloem
  • Cake Factory antiaanbakvorm

Stap 6 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760