Pain de Gênes (amandelcake)
- Totale tijd 55min.
- 20min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
170 g Amandelpoeder
140 g Suiker
110 g Boter
70 g Bloem
4 Eieren
1 Zout
1 cl Kirsch
Amandel
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Smelt de boter volgens de in het programma aangegeven tijd. Zet weg in de koelkast.
110g Boter
Stap 2 /6
Breek de eieren en doe de eierdooiers in een kom en de eiwitten in een andere kom.
4 Eieren
Stap 3 /6
Klop de eierdooiers en het zout, en voeg beetje bij beetje de boter toe. Voeg de bloem en het amandelpoeder toe.
170g Amandelpoeder 110g Boter 70g Bloem 1 Zout
Stap 4 /6
Klop de eiwitten goed stijf. Voeg de suiker toe en klop nog 30 seconden. Meng dit in 3 delen bij het eerste mengsel.
140g Suiker
Stap 5 /6
Giet in de ingevette en met bloem bestoven bakvorm, bestrooi met amandelschaafsel en zet in de Cake Factory.
170g Amandelpoeder 110g Boter 70g Bloem
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 6 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.