Runderfilet met champignons en blauwe kaas
- Totale tijd 15min.
- 15min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 straaltje rundvlees
zout en peper
15 g boter
250 g champignons
2 teentje knoflook
gedroogde tijm
2 el balsamicoazijn
50 ml peterselie
60 g blauwe kaas
Bereiding
Stap 1 /5
Dep de filets droog met keukenrol. Breng op smaak met zout en peper.
4straaltje rundvlees zout en peper
Stap 2 /5
Zet de gril aan. Selecteer het geschikte programma op de gril en druk op OK. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de grilplaten licht in met olie. Leg het vlees op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. Bak tot het gewenste niveau is bereikt: rood, medium of goed doorbakken. Leg het vlees op een schaal en bedek met folie.
Stap 3 /5
Laat 5 minuten rusten voordat je het vlees serveert.
Stap 4 /5
Bak tot het gewenste niveau is bereikt: rood, medium of goed doorbakken. Leg het vlees op een schaal en bedek met folie. Laat 5 minuten rusten voordat je het vlees serveert. Smelt ondertussen de boter in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op gemiddelde warmte. Voeg de champignons, knoflook, tijm en zout en peper toe. Laat 5 minuten bakken waarbij je regelmatig roert. Voeg als de champignons goed zijn gebakken de balsamicoazijn toe terwijl je blijft roeren. Haal de pan direct van de kookplaat af, voeg de peterselie toe en roer goed.
Stap 5 /5
Leg de champignons op de runderfilets en serveer. Verkruimel er als laatste de blauwe kaas over.
15g boter 250g champignons 2teentje knoflook gedroogde tijm 2el balsamicoazijn 50ml peterselie 60g blauwe kaas