Tefal Fry Delight FX1020 heteluchtfriteuse

Fry Delight FX1020 heteluchtfriteuse
Simpelweg goudbruin, krokant en gezond*

 

Dankzij de '3D Air Pulse Technology', kan de gezonde Fry Delight Precision heteluchtfriteuse krokante en heerlijke gerechten bereiden met weinig of geen olie*. De heteluchtfriteuse kan niet alleen frituren, hij kan ook in een handomdraai al je favoriete maaltijden bakken, grillen of braden. De Fry Delight Precision is ideaal voor dagelijks gebruik en zorgt voor gezonde en snelle gerechten voor de hele familie.

 

€ 155,951

Artikelnummer : FX102015

1. Consumentenadviesprijs

Fry Delight XL heteluchtfriteuse: een betere manier om te frituren!

Frituur gezonder met hete lucht!

Met de gezonde Fry Delight Precision heteluchtfriteuse zal je genieten van heerlijke krokante gefrituurde gerechten met weinig tot geen olie*. De '3D Air Pulse Technology' zorgt voor perfecte goudbruine resultaten met nagenoeg geen vetluchtjes.

En het is niet alleen een heteluchtfriteuse: de Fry Delight Precision kan je favoriete maaltijden ook in een handomdraai bakken, grillen en braden met behulp van 7 voorgeprogrammeerde bereidingsstanden.

Dankzij de grote capaciteit, zeer praktische functies en vele receptideeën, is deze heteluchtfriteuse perfect voor de hele familie.

*Voor vele bereidingen heb je geen olie nodig

*Voor vele bereidingen heb je geen olie nodig

*Voor vele bereidingen heb je geen olie nodig

Kenmerken
 • Gezond frituren

   

  Weinig tot geen olie* nodig om je favoriete maaltijden te frituren, bakken, grillen en braden. Van krokante kipkluifjes en appelmuffins tot frietjes en heerlijke garnalen; kies je maaltijd en verwen jezelf!

   

 • Inhoud van 800 g

  Fry Delight Precision kan tot wel 4 porties in een keer bereiden.

 • 8 bereidingsstanden

  7 automatische bereidingsstanden die ontwikkeld zijn om je maaltijden perfect klaar te maken:
  • diepvriesfrietjes: bereid 2 porties friet in minder dan 15 minuten*.
  • Diepvriessnacks: verwen jezelf door bijvoorbeeld kroketten, bitterballen of loempia's te bereiden.
  • Roosteren en braden: braad allerlei typen vlees, kip en rooster groenten tot ze perfect zijn. 
  • Grillen : bereid gegrilde, krokante gerechten in een handomdraai.
  • Bakken: verwen jezelf met cakes, muffins en taarten, dankzij deze modus. 
  • Opwarmen: de perfecte manier om je maaltijden op te warmen zonder dat ze te bruin worden.
  • Warmhouden: De warmhoud-functie maakt de Fry Delight Precision nóg praktischer!

  • Handmatige stand: selecteer je eigen temperatuur en tijd dankzij de 60-minuten-timer en verstelbare thermostaat (60 - 200 °C).

   

  * 500 g dunne bevroren frietjes bereid op een temperatuur van 200 °C met voorverwarmingstijd

 • Met precisie gerechten bereiden

  Geniet van kookprecisie, zodat elke maaltijd perfect geserveerd kan worden. 

 • Gebruiksvriendelijke digitaal bedieningspaneel

  Groot digitaal bedieningspaneel met touchscreen voor praktisch gebruiksgemak.

 • Veel heerlijke recepten

  Maak gebruik van het gratis receptenboekje en ontdek online 100 andere recepten.

 • 3D Air Pulse Technology

  De Fry Delight is uitgerust met de '3D Air Pulse Technology'; deze maakt gebruik van een verwarmingselement en geoptimaliseerde luchtstroom om gerechten te bereiden. De '3D Air Pulse Technology' geeft de gerechten een krokante buitenkant, terwijl de binnenkant mals blijft en er weinig tot geen olie* gebruikt wordt.

 • Warmhoud-functie

  De warmhoud-functie maakt de Fry Delight Precision nóg praktischer!

 • default

  Gemaakt in Frankrijk

 • Eenvoudig schoon te maken

  Vaatwasmachinebestendige, uitneembare onderdelen

 • Nauwelijks vetluchtjes

  Dit komt omdat je bij veel bereidingen geen olie toe hoeft te voegen.

Accessoires
Eigenschappen
Blijft koel aan de buitenkant    
Mandinhoud 0,8  kg
Vaatwasmachinebestendig    
Vaatwasmachinebestendig - details Binnenpan, mand  
Consumentenadviesprijs € 155,95

Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
Voorverwarmen van de Fry Delight is facultatief en duurt ongeveer 3 minuten.
Om de Fry Delight voor te verwarmen, stel je de timer in op iets meer dan 3 minuten.
Als het verwarmingslampje uitgaat, vul je het mandje en zet je de timer op de vereiste bereidingstijd.
Je kunt de producten ook meteen in het mandje doen, zonder voorverwarming. In dat geval moet je de bereidingstijd met 3 minuten verlengen.
Door het voedsel om te schudden, zorg je dat de hete lucht goed in contact komt met alle voedsel en dat je een homogeen resultaat krijgt.
Zo kleuren je gerechten mooi en worden ze knapperig en nog lekkerder.
Voor een homogeen resultaat adviseren wij je om voedsel dat met elkaar in contact is of over meer dan één laag in het mandje is verdeeld (friet, kroketten, ...) halverwege de bereidingstijd om te schudden.
Kwetsbare producten kun je het beste in één laag in het mandje naast elkaar schikken, omdat ze bij omschudden misschien kapotgaan.

Let ook op de kleuring van de producten wanneer je het mandje omschudt.
Pak het mandje bij de handgreep om om te schudden. Neem het mandje uit de kuip. Houd het mandje boven de kuip en schud om. Zorg ervoor dat de producten goed worden vermengd. Plaats het mandje terug in de kuip.
Laat verder bakken.
Ja. Je kunt bakpapier en aluminiumfolie gebruiken in je Fry Delight.

Maar bedek nooit de hele bodem van het mandje hiermee of met andere folies of papier. Voor een optimale bereiding van voedsel is een goede luchtscirculatie essentieel. Als de bodem van het mandje is afgedekt, kan de luchtstroom minder goed in het mandje circuleren en dit heeft negatieve invloed op de resultaten.

Adviezen en voorschriften voor het gebruik van bakpapier of aluminiumfolie in de Fry Delight:

- Nooit bakpapier of aluminiumfolie in het apparaat leggen zonder voedsel daarop. Anders bestaat het risico dat het bakpapier/aluminiumfolie tegen het verwarmingselement aan wordt gezogen en verbrandt.
- Zorg ook dat het bakpapier of aluminiumfolie maar een beetje uitsteekt buiten het voedsel dat je aan het bereiden bent.
- Je kunt ook bakpapier in een vorm gebruiken, als het maar niet te veel buiten de vorm uit steekt. Het bakpapier mag nooit over de rand van het mandje uit komen.
- Je kunt in de Fry Delight aluminiumfolie of metalen plateaus gebruiken. Gebruik niet meer aluminiumfolie dan nodig en zorg voor voldoende ruimte rond het voedsel, zodat de lucht er goed omheen kan circuleren.

Leg geen bakpapier of aluminiumfolie onder in de kuip, waar vet en voedselresten worden opgevangen. Hierdoor wordt de luchtstroom in het mandje verstoord en verloopt de bereiding niet optimaal.
Het is het beste je Fry Delight te laten afkoelen voordat je hem opbergt.
Zorg dat de stekker uit het stopcontact is genomen.
Laat het apparaat na gebruik een uur afkoelen voordat je het opbergt.
Je kunt het afkoelen versnellen door de binnenpan en het mandje uit het apparaat te nemen.
Opgelet! De binnenpan en het mandje zijn zeer heet na gebruik. Leg ze op een oppervlak dat bestand is tegen de hoge temperatuur.
Ja. De Fry Delight heeft rubberen voetjes, zodat hij geschikt is om op het aanrecht te staan.

Pas echter op wanneer je na voorverwarmen of na het bereiden van voedsel de binnenpan uit het apparaat haalt. De binnenpan is gloeiend heet en heeft geen voetjes. Hij komt dus rechtstreeks in contact met het aanrecht.

Adviezen en voorschriften voor het plaatsen van de hete binnenpan op een aanrecht:
- Als je aanrecht is gemaakt van een materiaal dat hittegevoelig is, bijvoorbeeld houtlaminaat, adviseren wij de binnenpan op een onderzetter of op een ovenwant te plaatsen.
- Als je aanrecht is gemaakt van een hittebestendig materiaal, zoals marmer of metaal, kan je de binnenpan er direct op plaatsen.
De binnenpan en het mandje zijn vaatwasmachinebestendig.

Advies: als het vuil vastzit aan het mandje of op de bodem van de binnepan, vul de binnenpan dan met warm water met afwasmiddel. Plaats het mandje in de binnenpan en laat de binnenpan en het mandje ongeveer 10 minuten weken. De voedselresten zullen losraken, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Het hangt van de kwaliteit van het reinigingsmiddel af hoe goed voedselresten en vetten worden verwijderd. Gebruik een reinigingsmiddel dat olie kan oplossen.

Blijven er toch vetvlekken in de binnenpan of het mandje en krijg je ze niet weg met een geschikt reinigingsmiddel, gebruik dan een ontvettingsmiddel. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

De binnenpan en het mandje hebben een anti-aanbaklaag. Gebruik geen metalen keukengerei of schuurmiddelen om ze te reinigen; hiermee kan je de anti-aanbakcoating beschadigen.
In tegenstelling tot een conventionele friteuse is de Fry Delight niet met olie gevuld. De buitenkant van het apparaat is niet vet na gebruik.

Adviezen en regels voor reiniging:
- Dompel het apparaat zelf nooit onder in water en houd het ook nooit onder een stromende kraan. Het bevat elektrische onderdelen en weerstanden.
- Veeg de buitenkant van het apparaat af met een vochtige doek.
- Maak de binnenkant van het apparaat schoon met warm water en een niet-schurende spons.
- Verwijder voedselresten van het verwarmingselement met een reinigingsborstel.
De binnenpan en het mandje zijn vaatwasserbestendig.

Advies: als het vuil vastzit aan het mandje of op de bodem van de binnenpan, vul de binnenpan dan met warm water met afwasmiddel. Plaats het mandje in de binnenpan en laat de binnenpan en het mandje ongeveer 10 minuten weken. De voedselresten zullen losraken, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Het hangt van de kwaliteit van het reinigingsmiddel af hoe goed voedselresten en vetten worden verwijderd. Gebruik een reinigingsmiddel dat olie kan oplossen.

Blijven er toch vetvlekken in de binnenpan of het mandje en krijg je ze niet weg met een geschikt reinigingsmiddel, gebruik dan een ontvettingsmiddel. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

De binnenpan en het mandje hebben een anti-aanbaklaag. Gebruik geen metalen keukengerei of schuurmiddelen om ze te reinigen; hiermee kan je de anti-aanbaklaag beschadigen.
De kuip en het mandje zijn vaatwasserbestendig.

Advies: als het vuil vastzit aan het mandje of op de bodem van de kuip, vul de kuip dan met warm water met afwasmiddel. Plaats het mandje in de kuip en laat de kuip en het mandje ongeveer 10 minuten weken.

Je kunt een ontvettingsmiddel gebruiken om alle resterende vuil te verwijderen. Reinig de kuip en het mandje met warm water, afwasmiddel en niet schurende spons.

Gebruiksvoorschriften:
- Nooit het apparaat zelf in water onderdompelen of onder de stromende kraan houden, aangezien het elektrische onderdelen bevat.
- Veeg het apparaat aan de buitenkant schoon met een vochtige doek.
- Maak de binnenkant van het apparaat schoon met warm water en een niet-schurende spons.
- Verwijder voedselresten van het verwarmingselement met een reinigingsborstel.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog altijd niet werkt, probeer dan niet het apparaat zelf open te maken of te repareren, maar breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het apparaat niet. Laat het snoer vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
Er kunnen vlekjes in de kuip ontstaan na onbedoeld contact met de coating (bijvoorbeeld tijdens het plaatsen van het mandje of wanneer het apparaat wordt gereinigd met een agressief reinigingsmiddel).
Dit is niet gevaarlijk. Alle materialen die in het apparaat zijn gebruikt, zijn veilig voor voedsel.
Tijdens de bereiding druipt het overtollige vet of de overtollige olie van vette producten in de bodem van de binnenpan. Wanneer deze olie wordt verwarmd, kan dit tot witte rook leiden. Dit heeft geen gevolgen voor het apparaat of voor het resultaat van de bereiding.

Voer de volgende stappen uit om een einde te maken aan de witte rook:

- Schakel het apparaat uit door de timer op nul te zetten.
- Doe ovenhandschoenen aan.
- Neem de binnenpan uit het apparaat en verwijder het mandje uit de binnenpan. Plaats het mandje zolang op een bord. Om zo min mogelijk warmte verloren te laten gaan, kan je het mandje eventueel afdekken.
- Verwijder de olie die zich op de bodem van de binnenpan bevindt. Je kunt hiervoor keukenpapier gebruiken.
- Doe het mandje terug in de binnenpan en plaats de binnenpan weer in het apparaat.
- Hervat de bereiding. Stel de timer in op de resterende bereidingstijd.

Let op het volgende om witte rook te voorkomen:

- Bereid liever geen producten met een hoog vetgehalte, zoals vette worstjes of vet vlees.
- Als je snacks koopt, kijk dan op het etiket naar het vetgehalte. Kies zoveel mogelijk snacks met weinig vet. Het is moeilijk een knapperig resultaat te bereiken met snacks die veel vet bevatten.
- Maak de binnenpan onmiddellijk schoon na het bereiden van vet voedsel.
- Doe ovenhandschoenen aan en verwijder de olie die zich op de bodem van de kuip bevindt. Je kunt hiervoor keukenpapier gebruiken.

Als je de olie laat afkoelen, kan deze condenseren op de bodem van de kuip. In dat geval is de olie moeilijker te verwijderen.

Neem contact op met klantenservice als het probleem met de stappen niet is opgelost.
Het is normaal dat de buitenwanden van het apparaat warm worden. Dit is niet gevaarlijk. Het komt doordat de hitte aan de binnenkant, die het gevolg is van het bereidingsproces, zich verspreidt naar de buitenkant van het apparaat.
Het is tijdens het gebruik van het apparaat absoluut veilig de handgreep en de instelknoppen voor temperatuur en bereidingstijd te gebruiken.

Tijdens het gebruik van de Fry Delight worden de binnenpan en het mandje heel heet. Wij raden je aan voorzichtig te zijn bij het hanteren van deze onderdelen na de verwarming van het apparaat, omdat je je eraan zou kunnen branden.

Na langdurig gebruik van het apparaat worden bepaalde delen ervan erg heet. Je kunt deze herkennen aan het volgende pictogram:
FAQ 1282
Bij het plaatsen van de binnenpan in de Fry Delight hoor je een klik als de binnenpan correct is geplaatst.

Als de binnenpan niet gemakkelijk in het apparaat glijdt, controleer dan het volgende:
- Is het mandje goed in de binnenpan geplaatst? Wanneer je aan de zijkant naar de binnenpan kijkt, mag het mandje niet zichtbaar zijn; het moet volledig in de binnenpan zijn gezakt.
- Is het mandje niet boven het maximumniveau gevuld?

Neem contact op met klantenservice als het bovenstaande niet tot een oplossing leidt.
Als er belletjes in het apparaat verschijnen, is dat niet ernstig, want de gebruikte materialen zijn veilig voor voedsel en niet schadelijk voor de gezondheid.
Toch kan je het beste contact opnemen met klantenservice als er belletjes in je apparaat verschijnen.
Je vindt deze op het label aan de onderkant van het apparaat.

De referentie van het product bevindt zich linksonder op het label (bijvoorbeeld: FX1000xx).
Het serienummer bevindt zich onderaan het label en heeft de indeling JJWW (de laatste twee cijfers van het jaar van productie gevolgd door het weeknummer), bijvoorbeeld 1627 of 1632.

Zorg dat je deze gegevens bij de hand hebt voordat je contact opneemt met klantenservice voor een vraag of een probleem.
De eerste paar keer dat een Fry Delight wordt gebruikt, kan er wat rook en een lichte geur vrijkomen. Dit is normaal en het gaat vanzelf weg als het apparaat vaker wordt gebruikt.
Wanneer de Fry Delight wordt gestart, gaat het verwarmingslampje branden en moet je de ventilator horen draaien. Neem contact op met klantenservice als de ventilator anders klinkt dan normaal.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.
Met de Fry Delight kan je tientallen heerlijke recepten voor snacks, hoofdgerechten en desserts klaarmaken voor nog meer variatie in je dagelijkse menu!
• Vlees: je kunt allerlei soorten vlees bakken, braden of grillen in de Fry Delight: kip, rundvlees, eend en nog veel meer...
• Groenten: je kunt in de Fry Delight ook groenten roosteren, zoals wortels, courgettes, tomaten...
• Gebak/taart/quiche: je kunt in de Fry Delight ook allerlei gebak, taart en quiches maken door de thermostaat op de aanbevolen temperatuur in te stellen.
• Diepvriesproducten: ook diepgevroren maaltijden of snacks kunnen in de Fry Delight worden bereid. Wij bevelen aan het apparaat 3 minuten voor te verwarmen voordat je de te bereiden producten in de Fry Delight plaatst. Diepvriesproducten hoeven niet vooraf te worden ontdooid.
• Van knapperige kipnuggets tot appelmuffins, van zelfgemaakte frieten tot heerlijke garnalenspiezen - kies wat je lekker vindt en volg het recept met de Fry Delight.
Je kunt tot 800 gram diepvriesfrietjes bakken.
Gebruik niet meer dan de maximumhoeveelheden en hou je aan de maximale bereidingstijden die zijn aangegeven, anders bereik je mogelijk niet het gewenste resultaat en bestaat het gevaar dat je apparaat beschadigd raakt.
Anders dan bij traditionele friteuses hoef je bij de Fry Delight geen olie te gebruiken voor een smakelijk en knapperig resultaat.
De luchtcirculatietechniek maakt het mogelijk de gerechten te bereiden zonder olie, dankzij een optimale circulatie van hete lucht in het apparaat.
In de Fry Delight kan je behalve frituren ook al je favoriete gerechten grillen, braden en bakkendoor de bereiding met hete lucht.

Bovendien verspreidt de Fry Delight niet de frituurlucht van traditionele friteuses, omdat er immers maar heel weinig olie wordt gebruikt.
De Fry Delight is makkelijk in gebruik en ideaal voor de dagelijkse maaltijden.
Fry Delight werkt met heteluchtcirculatie.
Deze technologie houdt in dat een luchtstroom door een verwarmingselement wordt geleid dat zich boven het voedsel bevindt. Deze luchtstroom circuleert vervolgens efficiënt door het apparaat.
Op die manier zorgt de heteluchtcirculatie voor lekkere, gezonde en knapperige gerechten.
Fry Delight is ideaal om dagelijks snel en gemakkelijk gezonde gerechten te bereiden.
Met Fry Delight kan je allerlei gerechten frituren, maar ook grillen, braden en bakken, met weinig of zelfs helemaal geen olie!
In onze digitale receptenboeken op www.tefal.nl vind je tientallen heerlijke recepten voor maaltijden, snacks en desserts.
Deze recepten zijn door een chefkok exclusief ontwikkeld voor de Fry Delight en zullen je inspireren om nog gevarieerder maaltijden op tafel te zetten.
Van knapperige kipnuggets tot appelmuffins, van zelfgemaakte frieten tot heerlijke garnalenspiezen - kies wat je lekker vindt en volg het recept met de Fry Delight.
In het algemeen adviseren wij om speciale frietaardappelen voor de Fry Delight te gebruiken.
Nieuwe aardappelen bevatten veel water, deze kan je het beste een paar minuten langer bakken.
Om frietjes van buiten krokant en van binnen zacht te krijgen, is de dikte belangrijk. Hoe dunner de frietjes, hoe krokanter aan de buitenkant, en omgekeerd, hoe dikker de frietjes, hoe zachter van binnen.
Je kunt de dikte kiezen afhankelijk van je eigen voorkeur:
- Dun: 8 x 8 mm.
- Standaard: 10 x 10 mm.
- Dik: 13 x 13 mm.

Je kunt in de Fry Delight ook diepvriesfriet klaarmaken. Omdat die frieten al voorgebakken zijn, hoef je geen olie meer toe te voegen.
Je kunt verschillende soorten olie gebruiken voor de lekkerste resultaten en veel variatie!
Gewone oliesoorten: olijf, koolzaad*, druivenpit, mais, arachide, zonnebloem, soja*
Met kruiden, piment, knoflook, citroen, ... gearomatiseerde olie
Speciale olie: hazelnoot*, sesam*, saffloer*, amandel*, avocado*, argan*,...
We raden je af om walnotenolie te gebruiken, want die geeft na de bereiding een ranzige smaak.
(* olie voor warme bereidingen volgens instructies van de fabrikant)
Schalen die in een traditionele oven kunnen, kunnen ook in de Fry Delight worden gebruikt.
Materialen: je kunt schalen van roestvrij staal, aluminium, gietijzer, aardewerk en siliconen gebruiken, evenals glazen ovenschalen.
Afmetingen: ronde schalen met een maximale diameter van 16,5 cm en vierkante schalen met zijden van maximaal 14 cm kunnen in de Fry Delight worden gebruikt.
Reviews
Reviews