Chocoladeflikken met spikkels

Chocoladeflikken met spikkels

Snacks

  • 10

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • 1H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 200 gram pure, melk of witte chocolade
  • 100 gram spikkels naar keuze

Bereidingswijze

1. Smelt 125 gram de chocolade au bain-marie door de chocolade in een hittebestendige kom te doen en dit boven een pannetje water (niet kokend!) op het fornuis te laten smelten.

2. Als de chocolade volledig is gesmolten, voeg dan de overige 75 gram chocolade toe en meng deze erdoor totdat het geheel helemaal gesmolten is.

3. Verdeel met een eetlepel de chocolade op een vel bakpapier en maak cirkels. Besprenkel de chocoladeflikken met de spikkels en laat de chocoladeflikken stollen op kamertemperatuur totdat deze hard zijn.