Kippenleverpasteitjes met kreeftensaus

Kippenleverpasteitjes met kreeftensaus

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 250 g kippenlevertjes
  • 100 ml melk
  • 3 eieren
  • 50 ml (3 el) port
  • Zout
  • Peper
  • 4 el kreeftensoep uit blik
  • 4 el slagroom

Bereidingswijze

Snijd de kippenlevertjes in blokjes. Doe de melk, de port en de leverblokjes in een steelpan. Breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Doe de ingredienten in een keukenmachine. Voeg de eieren toe. Voeg zout en peper toe en laat 2 minuten draaien.

Druk het mengsel door een zeef. Verdeel over 4 beboterde ramequinschaaltjes en kook 13-14 minuten in de stoomschaal. Voor de kreeftensaus: breng de kreeftensoep aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Stort de ramequinschaaltjes op een voorverwarmd bord. Giet de saus eromheen en serveer gloeiend heet.