Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Appel-bladerdeeg broodjes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 50min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    35min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 6 appels

  • 80 g bruine suiker

  • 80 g roomboter

  • 1 citroenrasp

  • 1 snuifje kaneelpoeder

  • 1 eidooier

  • 1 tl melk

  • 10 portie bladerdeeg

Bereiding

Stap 1 /7

Schil de appels, ontpit ze en snijd ze in grove stukken.

  • 6 appels

Stap 2 /7

Verhit de pan op middelhoog vuur en wacht tot het Thermal-Signal helemaal rood is geworden voordat je de bruine suiker en boter toevoegt.

  • 80g bruine suiker
  • 80g roomboter

Stap 3 /7

Kook op laag vuur zonder te roeren tot het mengsel een karamel vormt.

Stap 4 /7

Voeg de in blokjes gesneden appel en citroenschil toe aan de pan met de karamel. Voeg eventueel de kaneel toe en laat 7 minuten koken. De appels moeten zowel gekonfijt als stevig zijn. Koel in de koelkast.

  • 1 citroenrasp
  • 1snuifje kaneelpoeder

Stap 5 /7

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de eidooiers met de melk

  • 1 eidooier
  • 1tl melk

Stap 6 /7

Leg op elk stuk bladerdeeg 2 eetlepels appelcompote op de helft van het bladerdeeg, laat een rand van 1 cm vrij rond de rand. Vouw de tweede helft van het deeg over de compote en sluit de randen af met een beetje eigeel/melkmengsel. Verdeel de rest over het deeg.

  • 10portie bladerdeeg

Stap 7 /7

Snijd de bovenkant van elke omslag in, leg ze op een bakplaat en bak ze 35 minuten.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759