Appel-bladerdeeg broodjes
- Totale tijd 50min.
- 15min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
6 appels
80 g bruine suiker
80 g roomboter
1 citroenrasp
1 snuifje kaneelpoeder
1 eidooier
1 tl melk
10 portie bladerdeeg
Bereiding
Stap 1 /7
Schil de appels, ontpit ze en snijd ze in grove stukken.
Stap 2 /7
Verhit de pan op middelhoog vuur en wacht tot het Thermal-Signal helemaal rood is geworden voordat je de bruine suiker en boter toevoegt.
Stap 3 /7
Kook op laag vuur zonder te roeren tot het mengsel een karamel vormt.
Stap 4 /7
Voeg de in blokjes gesneden appel en citroenschil toe aan de pan met de karamel. Voeg eventueel de kaneel toe en laat 7 minuten koken. De appels moeten zowel gekonfijt als stevig zijn. Koel in de koelkast.
Stap 5 /7
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de eidooiers met de melk
Stap 6 /7
Leg op elk stuk bladerdeeg 2 eetlepels appelcompote op de helft van het bladerdeeg, laat een rand van 1 cm vrij rond de rand. Vouw de tweede helft van het deeg over de compote en sluit de randen af met een beetje eigeel/melkmengsel. Verdeel de rest over het deeg.
Stap 7 /7
Snijd de bovenkant van elke omslag in, leg ze op een bakplaat en bak ze 35 minuten.