BBQ eendenborstfilet in Chinese stijl met witte rijst.
- Totale tijd 12u. 45min.
- 10min.
Bereiden - 12u.
Koken - 35min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 Eendenborstfilets
Voor de marinade:
11 cl Oestersaus
9 cl Sojasaus
0.5 el Vier kruidenpoeder
3 el Honing
1 el Knoflookpoeder
Voor de saus:
3 el Honing
13 cl Water
0.5 el Vier kruidenpoeder
Voor de rijst:
250 g Jasmijnrijst
25 cl Water
1 el Olijfolie
0.5 tl Zout
Bereiding
Stap 1 /8
Dep de eendenborstfilets droog. Meng in een ondiepe schaal de oestersaus, sojasaus, quatre épices, honing en knoflookpoeder. Leg de eendenborstfilets in de saus, met het vel naar boven. Dek af en laat een nacht rusten in de koelkast.
2 Eendenborstfilets 11cl Oestersaus 9cl Sojasaus 0.5el Vier kruidenpoeder 3el Honing 1el Knoflookpoeder
Stap 2 /8
Bereid de saus. Meng in een kom de honing, water en vierkuidenpoeder
3el Honing 13cl Water 0.5el Vier kruidenpoeder
Stap 3 /8
Was de rijst een paar keer in een kom. Giet het water, de olie en het zout in een maatbeker en verwarm 3 minuten in de magnetron. Giet de rijst in een cakevorm die in kom 2 van de keukenmachine past. Giet het water erover, roer en dek af met aluminiumfolie.
250g Jasmijnrijst 25cl Water 1el Olijfolie 0.5tl Zout
Stap 4 /8
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 20 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 35 minuten aan op 180 °C. Leg de rijst op de plaat in lade 2.
Stap 5 /8
Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 6 /8
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de eend op de plaat in lade 1, met het vel naar boven.
Stap 7 /8
Meng de rijst. Controleer of al het water is geabsorbeerd en voeg indien nodig nog 3 minuten aan de kooktijd toe. Controleer of de eend goed gaar is en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.
Stap 8 /8
Snijd de eend in plakjes en serveer direct met de saus en rijst.