Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Braziliaanse visstoof

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 50min.
  • Bereiden
    5min.
  • Koken
    30min.
  • Afkoelen
    15min.

Ingrediënten

4 personen

  • 400 g stevige visfilet, zoals zeebaars of heilbot, met huid

  • 12 stuk gamba's, gepeld

  • 500 ml kokosmelk

  • 2 stuk limoenen, 1 geperst en 1 in partjes

  • 2 stuk grote witte uien

  • 1 stuk rode paprika

  • 1 stuk gele paprika

  • 2 stuk jalapeñopepers

  • 2 teentje knoflook

  • 3 el olie

  • 2 tl paprikapoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 flinke bos koriander

  • gekookte rijst, voor erbij

  • peper en zout

Bereiding

Stap 1 /4

Snijd de vis in dikke, gelijke stukken. Bestrooi de vis en de garnalen met wat zout en bedruip met wat limoensap. Zet afgedekt ca. 15 minuten in de koelkast.

Stap 2 /4

Snijd de uien, de paprika’s en de pepers in ringen van ca. ½ cm dik. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit er de knoflook op laag vuur in. Leg een laag uienringen in de pan, dan de paprika’s en de jalapeño’s. Bestrooi met het paprikapoeder, het komijnpoeder, zout en peper.

Stap 3 /4

Verdeel de vis over de groenten en giet de kokosmelk over het geheel. Leg het deksel op de pan en stoof het geheel in ca. 20 minuten op laag vuur gaar.

Stap 4 /4

Verdeel de garnalen over het geheel en leg het deksel weer op de pan. Stoof nog ca. 5 minuten. Roer het geheel voorzichtig door; de vis mag wel wat uiteenvallen maar zorg dat de structuur grof blijft. Breng op smaak met meer zout en limoensap. Bestrooi met veel verse koriander en geef er de limoenpartjes bij. Serveer met rijst.

Rooster SS-185685

€ 5,00

Op voorraad

Rooster SS-185685