Braziliaanse visstoof
- Totale tijd 50min.
- 5min.
Bereiden - 30min.
Koken - 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
400 g stevige visfilet, zoals zeebaars of heilbot, met huid
12 stuk gamba's, gepeld
500 ml kokosmelk
2 stuk limoenen, 1 geperst en 1 in partjes
2 stuk grote witte uien
1 stuk rode paprika
1 stuk gele paprika
2 stuk jalapeñopepers
2 teentje knoflook
3 el olie
2 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 flinke bos koriander
gekookte rijst, voor erbij
peper en zout
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd de vis in dikke, gelijke stukken. Bestrooi de vis en de garnalen met wat zout en bedruip met wat limoensap. Zet afgedekt ca. 15 minuten in de koelkast.
Stap 2 /4
Snijd de uien, de paprika’s en de pepers in ringen van ca. ½ cm dik. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit er de knoflook op laag vuur in. Leg een laag uienringen in de pan, dan de paprika’s en de jalapeño’s. Bestrooi met het paprikapoeder, het komijnpoeder, zout en peper.
Stap 3 /4
Verdeel de vis over de groenten en giet de kokosmelk over het geheel. Leg het deksel op de pan en stoof het geheel in ca. 20 minuten op laag vuur gaar.
Stap 4 /4
Verdeel de garnalen over het geheel en leg het deksel weer op de pan. Stoof nog ca. 5 minuten. Roer het geheel voorzichtig door; de vis mag wel wat uiteenvallen maar zorg dat de structuur grof blijft. Breng op smaak met meer zout en limoensap. Bestrooi met veel verse koriander en geef er de limoenpartjes bij. Serveer met rijst.