Cake van paneermeel, sinaasappel en amandel
Tefal
Recept van Tefal

Cake van paneermeel, sinaasappel en amandel

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u. 10min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    45min.
  • Afkoelen
    10min.

Ingrediënten

3 ovenlading

  • 12 Eieren

  • 450 g Witte suiker

  • 450 g Dikke crème fraîche

  • 240 g Amandelpoeder

  • 390 g Paneermeel

  • 3 Bakpoeder (30 g)

  • 6 Geroosterd amandelschaafsel

  • Sinaasappel

  • 3 Zout

Toebehoren

  • Cake Factory antiaanbakvorm
    Cake Factory antiaanbakvorm

Bereiding

Stap 1 /6

Klop in een kom de eieren, de suiker, de geraspte sinaasappelschil en een snufje zout tot een licht schuimig beslag.

  • 12 Eieren
  • 450g Witte suiker
  • Sinaasappel
  • 3 Zout

Stap 2 /6

Voeg al kloppend de crème fraîche toe. Voeg dan het amandelpoeder, het paneermeel en het bakpoeder toe en klop door.

  • 450g Dikke crème fraîche
  • 240g Amandelpoeder
  • 390g Paneermeel
  • 3 Bakpoeder (30 g)

Stap 3 /6

Roer het beslag glad en schraap de wand van de kom met een pannenlikker. Giet het beslag in een ingevette en met paneermeel bestoven vorm. Plaats de vorm in de Cake Factory.

  • Cake Factory antiaanbakvorm

Stap 4 /6

Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.

Stap 5 /6

Laat enkele minuten afkoelen en haal de cake uit de vorm.

Stap 6 /6

Serveer met een salade van uitgesneden sinaasappelpartjes met een snufje kaneel.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760