Chili con carne met chocolade en peterselieroom
Tefal
Recept van Tefal

Chili con carne met chocolade en peterselieroom

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 2u. 15min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    2u.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 3 el zonnebloemolie

  • 1 stuk ui, gesnipperd

  • 2 teentje knoflook

  • 600 g runderriblappen, in blokjes

  • 1 tl gemalen komijn

  • 400 g gepelde tomaten

  • 250

  • 0.5 ml vleesbouillon

  • 800 g rode kidney- en/of zwartebonen

  • 3 takje platte peterselie

  • 125 g zure room

  • 25 g pure chocolade

Bereiding

Stap 1 /7

Verhit in een stoofpan de olie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Schep het vlees erdoor en bak 3 min. mee.

Stap 2 /7

Schep de komijn erdoor. Voeg het blik gepelde tomaten, de bouillon en het kaneelstokje toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar.

Stap 3 /7

Spoel intussen de bonen af en laat ze goed uitlekken. Hak de peterselie fijn en meng door de zure room. Hak ook de chocolade fijn.

Stap 4 /7

Schep de bonen door de runderstoof en verwarm nog 5 min. zachtjes zonder deksel op de pan zodat de chili tot de gewenste dikte kan inkoken.

Stap 5 /7

Voeg de chocolade toe en laat op laag vuur in de chili smelten. Breng op smaak met zout en peper en serveer de chili con carne met de peterselieroom.

Stap 6 /7

Tip #1: Lekker in wraps, met tortillachips en/of rijst.

Stap 7 /7

Tip #2: De chocolade geeft de chili con carne een extra stevige en romige smaak en verdiept de kleur.

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760