Croquetas de jamón
- Totale tijd 1u. 58min.
- 40min.
Bereiden - 18min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
80 g Spaanse ham (Serrano)
40 g Spaanse kaas (Queso manchego)
35 g Boter
45 g Bloem
200 ml Melk
0.5 tl Paprikapoeder
1 snuifje Peper
2 stuk Ei
1 el Olie
150 g Bloem
150 g Paneermeel
Bereiding
Stap 1 /8
*Snijd de ham en kaas in kleine blokjes. Zet apart in de koelkast.
Stap 2 /8
*Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de bloem toe en meng goed. Voeg de helft van de melk toe en breng aan de kook om in te dikken. Voeg de restende helft toe en breng opnieuw aan de kook. Zo ontstaat een dikke, klontvrije béchamelsaus. Haal van het vuur en voeg de ham, kaas, paprikapoeder en peper toe. Meng goed en laat volledig afkoelen in de koelkast.
Stap 3 /8
*Als het béchamelmengsel afgekoeld is, schep je er een volle eetlepel (ongeveer 50 g) uit. Vorm een balletje tussen je handen en rol het dan tot een cilindervorm. Maak al je kroketten en bewaar ze in de koelkast
Stap 4 /8
*Doe de bloem in de eerste kom. Klop in een tweede kom de eieren los met de olie en doe tot slot het paneermeel in de derde kom.
Stap 5 /8
*Rol de kroketten eerst in de bloem totdat deze goed bedekt zijn. Klop lichtjes het overtollige bloem weg. Doop daarna in de losgeklopte eieren en tot slot in het paneermeel. Maak op dezelfde manier een tweede laagje met bloem, ei en paneermeel.
Stap 6 /8
*Plaats de kroketten op het rooster van de Easy Fry en start het heteluchtfrituren.
Stap 7 /8
*Pas de bereidingstijd aan aan de grootte van je kroketten. Ze moeten knapperig zijn.
Stap 8 /8
*Geniet van de kroketten direct als ze uit de Easy Fry komen.