Croquettes de chorizo
- Totale tijd 1u. 35min.
- 30min.
Bereiden - 5min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
80 g chorizo
40 g Spaanse kaas (Queso manchego)
35 g boter
200 g bloem
200 ml melk
0.5 tl paprikapoeder
2 eieren
150 g paneermeel
100 ml neutrale olie
Zout
Peper
Bereiding
Stap 1 /10
Snijd de chorizo en de kaas in kleine blokjes. Zet in de koelkast.
Stap 2 /10
Verhit een pan op middelhoog vuur met de boter. Wacht tot het Thermo-signaal volledig rood is voordat je de ingrediënten toevoegt.
Stap 3 /10
Voeg 45 g bloem toe en roer goed door. Voeg de helft van de melk toe en breng aan de kook om de saus in ongeveer 5 minuten te laten indikken. Voeg daarna de rest van de melk toe en breng opnieuw aan de kook. Zo krijg je in ongeveer 2 minuten een dikke, klontvrije béchamelsaus.
Stap 4 /10
Haal van het vuur en voeg de chorizo, de kaas, de paprikapoeder, zout en peper toe. Meng goed en laat het geheel volledig afkoelen in de koelkast (1 uur).
Stap 5 /10
Vorm de croquetas. Neem, wanneer het mengsel koud is, een volle eetlepel (ongeveer 50 g) en rol het tot een bal. Rol deze vervolgens tot een cilindervorm. Vorm op deze manier alle croquetas voordat je begint met paneren. Zet ze in de koelkast.
Stap 6 /10
Bereid de paneeropstelling: doe de bloem in een eerste kom, klop de eieren los in een tweede kom, en doe het paneermeel in een derde kom.
Stap 7 /10
Haal een croqueta eerst door de bloem (goed bedekken, overtollige bloem afkloppen), vervolgens door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel.
Stap 8 /10
Paneer alle croquetas op deze manier. Herhaal het paneren voor een tweede laag.
Stap 9 /10
Verhit de pan op middelhoog vuur met de olie. Wacht opnieuw tot het Thermo-signaal volledig rood is. Frituur de croquetas tot ze goudbruin zijn (ongeveer 5 minuten). Herhaal dit voor de rest van de croquetas als je in porties werkt.
Stap 10 /10
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.