Eenpansgerecht met Parmazaanse kaas
- Totale tijd 30min.
- 12min.
Bereiden - 18min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
100 g chorizo
1 ui
1 teen knoflook
1 el olijfolie
350 g penne pasta
500 ml water
10 cherry tomaten
200 g gepelde tomaten
1 tablespoon of mascarpone
Paar verse basilicum blaadjes
1 el pijnboompitten
1 bolmozzarella
50 g geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper
Bereiding
Stap 1 /8
Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de chorizo in plakjes en halveer de tomaten. Snijd de mozzarella.
100g chorizo 1 ui 1 teen knoflook 10 cherry tomaten 1 bolmozzarella
Stap 2 /8
Bak in de braadpan de ui, knoflook, plakjes chorizo en cherrytomaatjes 2 minuten in hete olijfolie.
1el olijfolie
Stap 3 /8
Voeg de penne pasta, het water en de gehakte tomaten toe en breng aan de kook, zet het vuur lager en kook 10 minuten op middelhoog vuur tot het vocht volledig is opgenomen.
350g penne pasta 500ml water 200g gepelde tomaten
Stap 4 /8
Verwarm de ovengrill voor.
Stap 5 /8
Haal van het vuur, voeg de mascarpone, gehakte basilicum en pijnboompitten toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
1 tablespoon of mascarpone Paar verse basilicum blaadjes 1el pijnboompitten
Stap 6 /8
Bestrooi met mozzarella en Parmezaanse kaas.
50g geraspte Parmezaanse kaas
Stap 7 /8
Bak 6 minuten onder de grill (afhankelijk van het vermogen van je oven).
Stap 8 /8
Serveer het direct uit de oven
zout en peper