Gebakken eieren met ricotta en spinazie
- Totale tijd 25min.
- 12min.
Bereiden - 13min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
1 sjalot
100 g ricotta
90 g slagroom
0.5 sinaasappel
200 g verse spinazie
1 tl olijfolie
20 g licht gezouten boter
2 eieren
zout en peper
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /8
Snijd de sjalot fijn en rasp een halve sinaasappel.
1 sjalot 0.5 sinaasappel
Stap 3 /8
Meng in een kom de ricotta met de room. Voeg de gesnipperde sjalotten, sinaasappelschil toe en breng op smaak.
100g ricotta 90g slagroom zout en peper
Stap 4 /8
Verhit de olijfolie in een koekenpan en vervolgens de boter. Voeg de spinazie toe. Laat de bladeren vallen. Breng op smaak met zout en peper.
200g verse spinazie 1tl olijfolie 20g licht gezouten boter
Stap 5 /8
Verdeel de spinazie over 2 mini braadpannetjes, voeg de room toe.
Stap 6 /8
Breek de eieren en leg in elk braadpannetje een ei.
2 eieren
Stap 7 /8
Doe de deksel op elke braadpannetje en bak 10 minuten.
Stap 8 /8
Heet opdienen.