Gebakken eieren met ricotta en spinazie
Tefal
Recept van Tefal

Gebakken eieren met ricotta en spinazie

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 25min.
  • Bereiden
    12min.
  • Koken
    13min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

2 personen

  • 1 sjalot

  • 100 g ricotta

  • 90 g slagroom

  • 0.5 sinaasappel

  • 200 g verse spinazie

  • 1 tl olijfolie

  • 20 g licht gezouten boter

  • 2 eieren

  • zout en peper

Bereiding

Stap 1 /8

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2 /8

Snijd de sjalot fijn en rasp een halve sinaasappel.

  • 1 sjalot
  • 0.5 sinaasappel

Stap 3 /8

Meng in een kom de ricotta met de room. Voeg de gesnipperde sjalotten, sinaasappelschil toe en breng op smaak.

  • 100g ricotta
  • 90g slagroom
  • zout en peper

Stap 4 /8

Verhit de olijfolie in een koekenpan en vervolgens de boter. Voeg de spinazie toe. Laat de bladeren vallen. Breng op smaak met zout en peper.

  • 200g verse spinazie
  • 1tl olijfolie
  • 20g licht gezouten boter

Stap 5 /8

Verdeel de spinazie over 2 mini braadpannetjes, voeg de room toe.

Stap 6 /8

Breek de eieren en leg in elk braadpannetje een ei.

  • 2 eieren

Stap 7 /8

Doe de deksel op elke braadpannetje en bak 10 minuten.

Stap 8 /8

Heet opdienen.

Schaal SS-185673

Handig!

€ 10,60

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Onmisbaar!

€ 5,00

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Referentie permanent uitverkocht

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Referentie permanent uitverkocht

Ovenrooster SS-185760