Gedroogde appelschijfjes
- Totale tijd 4u. 10min.
- 10min.
Bereiden - 4u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
2 Biologische appels, type Jonagold of Pink Lady
Bereiding
Stap 1 /5
Was de appels en maak ze zorgvuldig droog. Snijd de appels in schijfjes van ongeveer 3 mm dik.
Stap 2 /5
Leg de schijfjes in een enkele laag in het apparaat en zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Start het kookproces.
Stap 3 /5
Open het apparaat af en toe om de voortgang van het dehydrateren te controleren en draai de appelschijfjes indien nodig om zodat ze gelijkmatig drogen.
Stap 4 /5
Zet het apparaat uit wanneer het dehydratatieproces afgelopen is en laat de appelschijfjes binnenin afkoelen tot ze helemaal droog zijn.
Stap 5 /5
Bewaar de gedroogde appelschijfjes in een luchtdicht bakje op kamertemperatuur, of geniet er meteen van als gezond tussendoortje of als extraatje bij je granola of yoghurt.