Gegrilde kreeftenstaart met boter en witte wijn
Tefal
Recept van Tefal

Gegrilde kreeftenstaart met boter en witte wijn

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 10min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    0min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

4 personen

  • 4 stuk kreeftstaarten

  • 50 ml witte wijn

  • 30 ml citroensap

  • 1 stuk fijngesneden sjalot

  • 2 teentje knoflook, fijngesneden

  • 125 g verse boter, in blokjes

Bereiding

Stap 1 /5

Doe de wijn, citroensap, sjalotten, knoflook zout en peper in een kleine steelpan en breng langzaam aan de kook op middelhoog vuur. Laat inkoken tot ongeveer 30 ml. Haal van het vuur.

  • 4stuk kreeftstaarten
  • 50ml witte wijn
  • 30ml citroensap
  • 1stuk fijngesneden sjalot
  • 2teentje knoflook, fijngesneden
  • 125g verse boter, in blokjes

Stap 2 /5

laat 1 minuten afkoelen. Voeg de blokjes boter een voor een toe totdat het goed is vermengd. Houd de saus warm.

Stap 3 /5

Leg elke kreeftenstaart met de vlakke kant naar beneden en steek een groot keukenmes in het einde van de staart. Druk stevig naar beneden en snijd door de schaal ongeveer driekwart diep in het vlees. Vouw de staart over de lengte. Breng de kreeft op smaak met zout en peper.

Stap 4 /5

Zet de gril aan. Selecteer het geschikte programma op de gril en druk op OK. Ga vervolgens verder met het recept: Vet de grilplaten licht in met olie. Leg de kreeft op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. Bak totdat het lampje geel wordt of totdat het scherm ‘Medium’ aangeeft.

Stap 5 /5

Serveer de kreeft met de warme saus en partjes citroen.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760