Gekarameliseerde ribbetjes
- Totale tijd 1u. 20min.
- 15min.
Bereiden - 1u. 5min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
2.3 kg Varkensribbetjes
4 el Grilkruiden
15 cl Barbecuesaus
Toebehoren
Grillen Lekbak
Bereiding
Stap 1 /3
Verwijder de dunne, witte huid van de botten en bedek hierna de ribbetjes volledig met de kruidenmix. Zet in de koelkast, bij voorkeur de hele nacht lang.
Stap 2 /3
Plaats de grilplaat in het toestel. Plaats de ribbetjes op de gril en zorg ervoor dat de botten de gril raken en het vlees naar boven is gericht. Neem een stukje folie en maak het stevig vast rond het vlees om te voorkomen dat het tijdens het kookproces beweegt. Zet de AIR FRY-stand aan voor 60 minuten op 180 °C. Zet na de bereidingstijd dezelfde stand opnieuw aan op 180 °C voor een extra 60 minuten. Voor de Easy Fry Oven & Grill 9in1: plaats de ribbetjes op de gril en zorg ervoor dat de botten de gril raken en het vlees naar boven is gericht. Neem een stukje folie en maak het stevig vast rond het vlees om te voorkomen dat het tijdens het kookproces beweegt. Plaats de grilplaat op het middelste rooster met de lekbak onderaan. Sluit de oven en zet de MEAT-stand gedurende 60 minuten aan. Zet na de bereidingstijd hetzelfde programma opnieuw aan voor een extra 60 minuten.
Stap 3 /3
Controleer of het vlees makkelijk loskomt van het bot, verwijder dan de aluminiumfolie en bestrijk met barbecuesaus. Herstart de AIR FRY-stand voor 5 minuten. Voor de Easy Fry Oven & Grill 9in1: controleer of het vlees makkelijk loskomt van het bot, verwijder dan de aluminiumfolie en bestrijk met barbecuesaus. Zet de MEAT-stand opnieuw aan gedurende 5 minuten.