Glutenvrije gepaneerde kipfilets
Tefal
Recept van Tefal

Glutenvrije gepaneerde kipfilets

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 35min.
  • Bereiden
    15min.
  • Koken
    20min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

8 personen

  • 240 g glutenvrije paneermeel

  • 120 g glutenvrije panko paneermeel

  • 2 theelepels knoflookpoeder

  • 2 theelepels gedroogde peterselie

  • 1 tl zout

  • 4 grote eieren

  • 900 g kipfilet, in reepjes

  • 90 ml olijfolie

Toebehoren

  • Grillen
    Grillen

Bereiding

Stap 1 /4

Meng in een grote kom paneermeel, knoflookpoeder, peterselie en zout door elkaar. Doe de eieren in een tweede kom en klop ze met een vork los.

Stap 2 /4

Zet de standaardplaat in de kom van het apparaat. Leg een vel bakpapier op de plaat. Paneer de kipreepjes door ze eerst door de eieren te halen en vervolgens door het paneermeelmengsel. Leg de helft van de gepaneerde reepjes op het vel bakpapier.

Stap 3 /4

Zet 10 minuten aan op de NUGGETS-stand. Draai de kipreepjes halverwege om.

Stap 4 /4

Herhaal dit proces met de resterende reepjes.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759

Ovenrooster SS-185760

Ovenrooster SS-185760