Haver Yoghurt
- Totale tijd 8u. 15min.
- 15min.
Bereiden - 8u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Compatibele apparaten (2)
Ingrediënten
8 personen
1.2 l Plantaardige haverdrank
20 g Amandelpuree
60 g Basterdsuiker
2 zakje Zakjes vanillesuiker
2.5 el Aardappelzetmeel
1.5 el Agar-agar
1 zakje Yoghurtstartercultuur
Toebehoren
Set van 8 glazen potjes
Bereiding
Stap 1 /7
Meng in een kom de plantaardige haverdrank met de amandelpuree, basterdsuiker en vanillesuiker. Roer goed tot de suiker volledig is opgelost.
Stap 2 /7
Voeg het aardappelzetmeel en agar-agar toe en meng goed om klontjes te voorkomen.
Stap 3 /7
Verwarm het mengsel in een steelpan op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot het lichtjes indikt.
Stap 4 /7
Haal de steelpan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot ongeveer 40°C. Voeg het zakje starter toe aan het afgekoelde mengsel en roer om de starter gelijkmatig te verdelen.
Stap 5 /7
Giet het mengsel in de glaasjes.
Stap 6 /7
Plaats de glaasjes met de deksels op elkaar in de mand van het apparaat. Start het kookproces.
Stap 7 /7
Laat afkoelen.