Heerlijke Boeuf Bourguignon
- Totale tijd 3u. 15min.
- 15min.
Bereiden - 3u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
600 g runderlapjes of sukadelappen
200 g bacon
2 uien
4 wortels
250 g champignons
40 g boter
1 teen knoflook
1 fles Bourgogne wijn
1 el zonnebloemolie
Peterselie
zout en peper
Bereiding
Stap 1 /11
Snijd het vlees in grote blokjes van 4-5 cm.
Stap 2 /11
Schil de wortelen en snijd ze in plakjes, hak de uien fijn.
Stap 3 /11
Snijd het spek in grove blokjes.
Stap 4 /11
Snijd de champignons doormidden.
Stap 5 /11
Verhit de olie in de braadpan, voeg de boter toe en bak de vleesblokjes rondom bruin.
Stap 6 /11
Bak de gesnipperde uien en wortelen in dezelfde braadpan met 10 g boter.
Stap 7 /11
Leg het vlees erin, voeg de knoflook (ongeschild) toe, giet de wijn erbij. Breng aan de kook, schuim af en zet het vuur laag om met de deksel op de pan 2 uur en 30 minuten op laag vuur te sudderen.
Stap 8 /11
Verwijder na het koken het vlees en meng de saus.
Stap 9 /11
Bak het spek, de kleine uien en de champignons in de rest van de boter. Zet opzij.
Stap 10 /11
Voeg de saus toe aan de braadpan en zet deze 10 minuten op middelhoog vuur.
Stap 11 /11
Voeg het vlees toe en vervolgens de garnering, verwarm 5 minuten en serveer dan de bourguignon met aardappelpuree en bestrooi met gehakte peterselie.