Honing-amandel Hasselback pompoen
- Totale tijd 1u. 5min.
- 20min.
Bereiden - 45min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
1 Flespompoen
4 el Olijfolie
120 g Pecorino met peper
50 g Honing
50 g Hele amandelen
1 tl Gedroogde oregano
1 tl Zeezout
40 g Parmezaanse kaas
Zout
Toebehoren
Normaal rooster
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd de flespompoen in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en schil de pompoen met een dunschiller. Leg een helft van de flespompoen met de gesneden kant naar beneden op een snijplank. Plaats eetstokjes in de lengte langs elke kant van de flespompoen. Snijd met een zeer scherp mes voorzichtig tot aan de eetstokjes om plakken te maken die 5 mm uit elkaar liggen. Doe hetzelfde met de tweede helft van de flespompoen.
Stap 2 /5
Besprenkel de pompoenen met de helft van de olijfolie en breng op smaak met zout. Plaats ze in de Easy Fry met de standaard mand. Start het programma handmatige programma op 180°C gedurende 40 minuten
Stap 3 /5
Snijd ondertussen de pecorino in fijne plakjes (ongeveer 7 cm x 3 cm). Hak de amandelen in kleine stukjes en doe ze in een kom. Voeg de honing, gedroogde oregano en zeezout toe. Meng en zet opzij.
Stap 4 /5
Zodra de flespompoen gaar is, leg je de plakjes pecorino in elke derde snede. Bestrijk het oppervlak van de flespompoen met het amandelmengsel en start dan het handmatige programma op 180°C gedurende 5 minuten zodat ze bruin kunnen worden.
Stap 5 /5
Leg op een serveerbord en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!