IJstaart met hazelnoten
- Totale tijd 5u. 15min.
- 30min.
Bereiden - 1u. 45min.
Koken - 3u.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
2 Eiwitten
50 g Suiker
50 g Poedersuiker
60 cl Hazelnootijs
120 g Chocoladerasp
30 cl Vloeibare room
300 g Mascarpone
70 g Poedersuiker
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm
Bereiding
Stap 1 /10
Klop de eiwitten stijf. Voeg wanneer de eiwitten stijf zijn de suiker toe en blijf kloppen.
2 Eiwitten 50g Suiker
Stap 2 /10
Voeg vervolgens de poedersuiker toe en blijf kloppen totdat het mengsel glad en glanzend is.
50g Poedersuiker
Stap 3 /10
Knip een stuk bakpapier uit en leg dit op de bodem van de Cake Factory-vorm. Smeer de meringue op het bakpapier tot een enkele laag van 1 tot 2 cm dik. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 4 /10
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 5 /10
Laat volledig afkoelen en hard worden voordat je de meringue voorzichtig loshaalt.
Stap 6 /10
Haal 30 minuten van tevoren het ijs uit de diepvries.
Stap 7 /10
Leg ondertussen een vel bakpapier in de cakevorm. Snijd de plak meringue in 3 repen van dezelfde breedte.
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 8 /10
Vul de bodem van de cakevorm met ijs zodra deze zacht is. Leg er een reep meringue over. Maak een tweede laag ijs. Leg daar 2 repen meringue op. Strooi er gekarameliseerde hazelnootkruimels over. Bedek dit met ijs. Doe er folie overheen en zet 2 uur in de diepvries om goed hard te laten worden.
60cl Hazelnootijs 120g Chocoladerasp
Cake Factory antiaanbakvorm
Stap 9 /10
Klop in de tussentijd de vloeibare room, de mascarpone en het poedersuiker tot slagroom.
30cl Vloeibare room 300g Mascarpone 70g Poedersuiker
Stap 10 /10
Haal de ijstaart uit de diepvries. Haal uit de vorm. Versier met de slagroom en de rest van de hazelnootkruimels. Zet terug in de diepvries totdat je de taart serveert.
120g Chocoladerasp