Italiaanse aardappelpizza
- Totale tijd 25min.
- 15min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
1 Pizzadeeg
2 Aardappelen
2 el Olijfolie
2 Knoflookteentjes
1 takje Verse rozemarijn
100 g Mozzarella
50 g Parmezaanse kaas
Zout en peper
Bereiding
Stap 1 /8
Snijd de aardappelen in dunne plakjes (max. 2 mm), hiervoor gebruik je het beste een mandoline om een gelijkmatige dikte te garanderen. Dompel de plakjes in een bakje met koud water om overtollig zetmeel te verwijderen en maak ze goed droog.
Stap 2 /8
Doe de aardappelschijfjes in een kom en meng met de olijfolie, de fijngehakte knoflook en de fijngehakte rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3 /8
Bestrooi de bodem van de kom met wat bloem. Rol het deeg uit en leg het in het apparaat.
Stap 4 /8
Verdeel het aardappelmengsel gelijkmatig over het deeg en zorg ervoor dat het hele oppervlak bedekt is. Strooi de mozzarella en Parmezaanse kaas over de aardappelen heen.
Stap 5 /8
Start het kookproces.
Stap 6 /8
Neem de hendel met beide handen vast en open het apparaat halverwege de bereidingstijd om te controleren dat de pizza optimaal wordt gebakken. Je kan hem indien nodig ook draaien, voor een gelijkmatige garing.
Stap 7 /8
Zodra de pizza klaar is kan je het apparaat opnieuw openen door de hendel met beide handen vast te pakken. Haal de pizza er voorzichtig uit.
Stap 8 /8
Laat de pizza een paar minuten rusten voordat je hem in stukjes snijdt en serveert.