Italiaanse panini met geroosterde groenten
- Totale tijd 15min.
- 15min.
Bereiden - 0min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 stuk panini's
4 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
4 teentje teentje knoflook
1 stuk courgette
1 stuk rode paprika
1 stuk rode ui
4 el pesto
200 g geraspte mozzarella
zout
peper
Bereiding
Stap 1 /4
Meng de olie en azijn met de gepelde en fijngehakte knoflooktenen in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de courgette en ui in ronde plakjes ui van 1 cm dik. Snijd de paprika in reepjes van 1 tot 2 cm breed. Voeg de groenten toe aan het mengsel en roer goed door.
4el olijfolie 2el balsamicoazijn 4teentje teentje knoflook 1stuk courgette 1stuk rode paprika 1stuk rode ui zout peper
Stap 2 /4
Zet de gril aan. Selecteer het handmatige programma, stel de temperatuur in op 240 °C en druk op OK. Leg de groenten op de voorverwarmde gril (je moet dit misschien in twee delen doen) en sluit de gril. Druk op OK en stel de bereidingstijd in op 5 minuten.
Stap 3 /4
Smeer de pesto op de gesneden kanten van de panini's. Verdeel de gegrilde groenten en de geraspte mozzarella over het brood. Sluit de panini's.
4el pesto 200g geraspte mozzarella
Stap 4 /4
Veeg de grilplaten voorzichtig schoon met een stuk keukenrol. Selecteer het programma Tosti's en druk op OK. Leg twee panini's op de voorverwarmde gril en sluit het deksel. Bak naar eigen smaak: 'licht gebakken’ (geel), ‘geroosterd’ (oranje) of ‘krokant’ (rood). Herhaal met de andere twee panini's.