Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Japanse frambozen shortcake

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u. 17min.
  • Bereiden
    45min.
  • Koken
    32min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

1 ovenlading

  • 350 g Mascarpone

  • 350 g Halfvolle room (30% vet)

  • De schil van 2 biologische limoenen

  • 20 ml Limoensap

  • 60 g Poedersuiker

  • 500 g Aardbeien

  • 200 ml Water

  • Het sap van 1 citroen

  • 100 g Basterdsuiker

  • 80 g Maïzena

  • Rode voedsel kleurstof (optioneel)

  • 50 g Geraspte kokos

  • 350 g Frambozen

  • De schil van 1 biologische limoen

  • 140 g Zachte boter

  • 40 ml Neutrale olie

  • 100 g Basterdsuiker

  • 70 g Poedersuiker

  • 1 tl Vanille-extract

  • 3 Eieren

  • 145 g Banketbakkersmeel

  • 50 g Maïzena

  • 4 g Bakpoeder (1 afgestreken theelepel)

Bereiding

Stap 1 /6

Maak het bijgerecht. Was en pel de aardbeien. Snijd ze doormidden en doe ze in een steelpan met het water, de suiker en het citroensap. Kook ze 30 seconden en mix ze dan met een staafmixer. Zeef door een fijne zeef om de pitjes te verwijderen. Giet de vloeistof in een steelpan en voeg de maïzena toe. Roer op een laag vuur met een garde krachtig tot het kookt. Giet snel in een met huishoudfolie bekleed blik en dek af met nog meer huishoudfolie. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Snijd in blokjes van 2 cm en rol in de geraspte kokos. Bewaar in de koelkast.

  • 500g Aardbeien
  • 200ml Water
  • 0 Het sap van 1 citroen
  • 100g Basterdsuiker
  • 80g Maïzena
  • 50g Geraspte kokos

Stap 2 /6

Plaats een grote glazen kom in de vriezer.

Stap 3 /6

Doe de zachte boter, olie, suikers en vanille in een aparte kom en klop 1 minuut met een elektrische garde. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe. Voeg de bloem, maïzena en gist toe. Meng tot een glad beslag. Giet het beslag in het ingevette bakblik met antiaanbaklaag. Plaats het bakblik in de oven of Easy Fry op 160 graden voor ongeveer 32 min .Laat de cake afkoelen op een rooster.

  • 140g Zachte boter
  • 40ml Neutrale olie
  • 100g Basterdsuiker
  • 70g Poedersuiker
  • 1tl Vanille-extract
  • 3 Eieren
  • 145g Banketbakkersmeel
  • 50g Maïzena
  • 4g Bakpoeder (1 afgestreken theelepel)

Stap 4 /6

Maak de room. Haal de kom uit de vriezer. Doe de mascarpone en de slagroom in de kom en klop met een elektrische garde de slagroom op tot hij dik wordt, voeg dan de schil, het sap en de poedersuiker toe. Klop tot een gladde crème.

  • 350g Mascarpone
  • 350g Halfvolle room (30% vet)
  • 0 De schil van 2 biologische limoenen
  • 20ml Limoensap
  • 60g Poedersuiker

Stap 5 /6

Snijd de cake met een gekarteld mes in de lengte doormidden en smeer er een laagje room op. Schik de frambozen over het hele oppervlak. Houd wat frambozen apart voor decoratie. Smeer een beetje room op de frambozen en leg de tweede laag cake erop. Verdeel de resterende room over de bovenkant en versier met een spuitzak. Schik de frambozen die je opzij hebt gelegd erop en bestrooi met limoenrasp.

  • 350g Frambozen
  • De schil van 1 biologische limoen

Stap 6 /6

Serveer met de aardbeienblokjes.

Rooster SS-185685

Op voorraad

Rooster SS-185685