Japanse frambozen shortcake
- Totale tijd 1u. 17min.
- 45min.
Bereiden - 32min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
350 g Mascarpone
350 g Halfvolle room (30% vet)
De schil van 2 biologische limoenen
20 ml Limoensap
60 g Poedersuiker
500 g Aardbeien
200 ml Water
Het sap van 1 citroen
100 g Basterdsuiker
80 g Maïzena
Rode voedsel kleurstof (optioneel)
50 g Geraspte kokos
350 g Frambozen
De schil van 1 biologische limoen
140 g Zachte boter
40 ml Neutrale olie
100 g Basterdsuiker
70 g Poedersuiker
1 tl Vanille-extract
3 Eieren
145 g Banketbakkersmeel
50 g Maïzena
4 g Bakpoeder (1 afgestreken theelepel)
Bereiding
Stap 1 /6
Maak het bijgerecht. Was en pel de aardbeien. Snijd ze doormidden en doe ze in een steelpan met het water, de suiker en het citroensap. Kook ze 30 seconden en mix ze dan met een staafmixer. Zeef door een fijne zeef om de pitjes te verwijderen. Giet de vloeistof in een steelpan en voeg de maïzena toe. Roer op een laag vuur met een garde krachtig tot het kookt. Giet snel in een met huishoudfolie bekleed blik en dek af met nog meer huishoudfolie. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast. Snijd in blokjes van 2 cm en rol in de geraspte kokos. Bewaar in de koelkast.
Stap 2 /6
Plaats een grote glazen kom in de vriezer.
Stap 3 /6
Doe de zachte boter, olie, suikers en vanille in een aparte kom en klop 1 minuut met een elektrische garde. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe. Voeg de bloem, maïzena en gist toe. Meng tot een glad beslag. Giet het beslag in het ingevette bakblik met antiaanbaklaag. Plaats het bakblik in de oven of Easy Fry op 160 graden voor ongeveer 32 min .Laat de cake afkoelen op een rooster.
Stap 4 /6
Maak de room. Haal de kom uit de vriezer. Doe de mascarpone en de slagroom in de kom en klop met een elektrische garde de slagroom op tot hij dik wordt, voeg dan de schil, het sap en de poedersuiker toe. Klop tot een gladde crème.
Stap 5 /6
Snijd de cake met een gekarteld mes in de lengte doormidden en smeer er een laagje room op. Schik de frambozen over het hele oppervlak. Houd wat frambozen apart voor decoratie. Smeer een beetje room op de frambozen en leg de tweede laag cake erop. Verdeel de resterende room over de bovenkant en versier met een spuitzak. Schik de frambozen die je opzij hebt gelegd erop en bestrooi met limoenrasp.
Stap 6 /6
Serveer met de aardbeienblokjes.