Kefta-spiesjes
- Totale tijd 40min.
- 10min.
Bereiden - 10min.
Koken - 20min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
300 g Gehakt (rundvlees, lamsvlees of een mix van beide)
30 g Ui, gesnipperd
1 el Munt
0.5 Bosje peterselie, fijngehakt
1 tl Gemalen komijn
15 g Paneermeel
0.5 tl Gemalen koriander
Zout en peper
4 Houten spiesjes
Bereiding
Stap 1 /6
Week de spiesjes 10 minuten in een bak water.
Stap 2 /6
Snijd de ui en knoflook fijn. Meng in een kom het gehakt, de peterselie, munt, fijngehakte ui, knoflook en paneermeel. Voeg de gemalen koriander en komijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng grondig om alle ingrediënten gelijkmatig te verdelen.
Stap 3 /6
Vorm met je handen strakke boomstammen van elk ongeveer 50 g. Rijg twee boomstammen aan elke prikker. Druk ze stevig aan zodat ze goed op de spies blijven zitten. Bereid alle spiesen op dezelfde manier.
Stap 4 /6
Leg de spiesjes op een bord en zet 20 minuten in de koelkast om het mengsel te laten opstijven.
Stap 5 /6
Plaats de spiesjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 6 /6
Serveer de spiesjes onmiddellijk, samen met gegrilde groenten en een lichte saus naar keuze.