Pannenkoek hoorntjes met slagroom en chocoladepasta - Recepten | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Pannenkoek hoorntjes met slagroom en chocoladepasta

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 20min.
  • Bereiden
    10min.
  • Koken
    10min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

6 personen

  • 250 g bloem

  • 3 eieren

  • 40 g suiker

  • 60 ml zonnebloemolie

  • 500 ml melk

  • 200 ml gecondenseerde melk

  • 250 ml slagroom

  • 3 el chocoladepasta

  • 12 chocoladereepjes, gevuld

  • gezoete slagroom

Bereiding

Stap 1 /4

Mix de vloeibare slagroom samen met de gecondenseerde melk nét niet stijf. Voeg 3 eetlepels chocoladepasta toe en spatel dit erdoorheen. Zet minimaal 6 uur in de diepvrijs totdat het goed bevroren is.

Stap 2 /4

Meng de bloem, eieren, suiker en olijfolie en voeg dan de melk toe tot je een glad pannenkoekbeslag hebt. Bak 6 pannenkoeken ongeveer 3 minuten per kant.

Stap 3 /4

Spuit op een kwart van elke pannenkoek de gezoete slagroom en schep hier een bolletje chocoladepasta-ijs op. Vouw op de helft dicht (halve maan) en smeer op een kwart van de pannenkoek 1 eetlepel chocoladepasta op. Rasp hier een reepje chocolade overheen.

Stap 4 /4

Rol de halve pannenhoek zo op, zodat er een hoorntje/kegel ontstaat. Doe dit met de overige 5 pannenkoeken en serveer direct.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759