Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Pannenkoek lolly's

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 25min.
  • Bereiden
    25min.
  • Koken
    0min.
  • Afkoelen
    0min.

Ingrediënten

5 personen

  • 125 g bloem

  • 15 g suiker

  • 1 snuifje zout

  • 2 eieren

  • 250 ml melk

  • 25 g boter

  • 1 stuk peer of appel

  • 200 ml slagroom

  • 60 g mascarpone

  • 15 g poedersuiker

  • 150 g chocolade

Bereiding

Stap 1 /14

Maak het pannenkoekenbeslag door de bloem met de suiker en het zout te mengen, voeg dan de eieren toe en giet geleidelijk de melk erbij. Voeg de gesmolten boter toe en laat 30 minuten afkoelen.

Stap 2 /14

Giet een beetje beslag in een cakevorm (dit ga je gebruiken als gietvorm). Kantel de vorm boven een hete bakplaat of grote pan en giet voorzichtig in één rechte beweging het beslag in de pan, om rechthoekige pannenkoeken te krijgen in plaats van ronde. Herhaal de handeling om 5 pannenkoeken te krijgen.

Stap 3 /14

Knip vijf stroken huishoudplastic en plaats ze in lange (niet al te grote) glazen om ze te bekleden.

Stap 4 /14

Snijd vervolgens de pannenkoeken bij, in rechthoeken, met behulp van het glas als richtlijn voor het formaat (lengte). Dit doe je door het glas op een pannenkoekje te leggen en deze precies zo bij te snijden, zodat ze in de lengte precies in het glas passen.

Stap 5 /14

Bewaar de pannenkoekresten en gebruik dit om 20 rondjes eruit te prikken, met bijvoorbeeld een eierdopje.

Stap 6 /14

Klop de vloeibare room met de mascarpone en poedersuiker stijf.

Stap 7 /14

Rol de pannenkoeken op en zet ze rechtop in de glazen (laat het midden hol), leg vervolgens 1 schijfje pannenkoek per glas op de bodem van de glazen.

Stap 8 /14

Doe de helft van de slagroom-mascarpone crème in een diepvrieszak en snijd de onderste hoek af om een ​​spuitzak te maken en spuit dit als vulling op de bodem van de glazen (boven op de schijfjes).

Stap 9 /14

Snijd de peer of appel in blokjes en voeg dit toe aan de glaasjes, boven op de crème.

Stap 10 /14

Smelt de pure chocolade au bain marie en giet in elk glas, bovenop het fruit. Herhaal deze stappen nog twee keer door er weer een schijfje pannenkoek, crème, fruit en chocolade op te leggen en vervolgens te eindigen met de crème aan de bovenkant.

Stap 11 /14

Plaats een eetlepel in het midden van elk glas. Snijd de resterende schijfjes in om ze boven de glazen te kunnen plaatsen en laat de lepel erdoorheen gaan. Zet 1 uur in de vriezer.

Stap 12 /14

Haal de lolly's uit de vorm en verwijder het plastic, en dip de lolly's dan voor de helft in de rest van de gesmolten chocolade.

Stap 13 /14

Verdeel de rest van de overgebleven crème met behulp van de spuitzak (uit de koelkast) op de lolly's. Serveer en geniet!

Stap 14 /14

Dit recept is gemaakt in samenwerking met chefclub.tv. Vind je het fijn om dit recept te kijken? Zoek dan op chefclub.tv op "Les crêpes sucettes" voor de (Franstalige) video, die je stap voor stap laat zien hoe je de lolly's maakt.

Schaal SS-185673

Schaal SS-185673

Rooster SS-185685

Rooster SS-185685

Schotel SS-185759

Schotel SS-185759