Pastelkleurige pannenkoeken
- Totale tijd 15min.
- 5min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
250 g bloem
500 ml melk
2 eieren
snufje zout
1 tl vanille-extract
boter
fruit naar keuze
pinazie
Bietensap
1 tl kurkuma
Bereiding
Stap 1 /7
Meng in een kom de bloem en zout
Stap 2 /7
Voeg de helft van de melk, de eieren het vanille-extract toe. Meng alles goed door elkaar totdat er geen klontjes meer in het beslag zitten. Voeg de andere helft van de melk toe en mix tot een glad beslag.
Stap 3 /7
Verdeel het beslag in drie kommen.
Stap 4 /7
Voeg aan de eerste kom een handje spinazie toe en mix dit goed door het beslag met een staafmixer. Voeg aan de tweede kom een beetje bietensap toe en mix dit goed door het beslag. Voeg aan de derde kom een beetje kurkuma toe en mix dit goed door het beslag.
Stap 5 /7
Verhit een Tefal pannenkoek- of koekenpan op middelhoog vuur (de pan is op perfecte temperatuur wanneer de rode stip effen rood kleurt) en voeg een beetje boter toe.
Stap 6 /7
Schep met een lepel kleine porties van het beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin.
Stap 7 /7
Serveer de pastelkleurige pannenkoeken met vers fruit naar keuze. Eet smakelijk!