Pho met kip
- Totale tijd 45min.
- 10min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
5 g gember
30 g lente-uien
15 g takjes koriander
2 tl korianderzaadjes
1 hele kruidnagel
1 steranijs
1 kaneelstokje
500 ml kippenbouillon
250 ml water
180 g kippenborsten of -dijen, zonder bot en zonder vel
0.5 tl zeezout
150 g gekookte dunne, platte rijstnoedels
2 tl vissaus
Bereiding
Stap 1 /9
Schil de gember en hak hem in fijne stukjes. Snijd de lente-uien. Hak de takjes koriander fijn en bewaar een paar blaadjes om te garneren. Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking.
Stap 2 /9
Doe de korianderzaadjes, kruidnagel, steranijs en het kaneelstokje in een afgesloten theezakje.
Stap 3 /9
Giet de kippenbouillon en het water in de blender. Voeg het zakje kruiden toe.
Stap 4 /9
Stel het aangegeven programma in en start het.
Stap 5 /9
Wanneer de timer afgaat, voeg je de gember, lente-uitjes, kip, zout en vissaus toe.
Stap 6 /9
Zet het aangegeven programma opnieuw aan gedurende vijf minuten.
Stap 7 /9
Wanneer de timer afgaat, voeg je de gekookte rijstnoedels en de fijngehakte takjes koriander toe.
Stap 8 /9
Zet het aangegeven programma opnieuw aan gedurende vijf minuten.
Stap 9 /9
Serveer met de korianderblaadjes.