Spaanse spinaziekroketjes
- Totale tijd 2u. 20min.
- 5min.
Bereiden - 15min.
Koken - 2u.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
250 g Babyspinazie
40 cl Sojamelk
12 cl Groentebouillon
2 Uien
4 teentje Knoflook
1 straaltje Olijfolie
50 g Tapiocazetmeel
4 el Gehakte koriander
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
20 cl Sojamelk
100 g Paneermeel
3 el Olie
Toebehoren
Frietmandje
Bereiding
Stap 1 /10
Was en blancheer de spinazie in kokend water. Giet af met behulp van een vergiet en laat afkoelen. Knijp hierna het overtollige vocht uit de spinazie. Zet aan de kant.
Stap 2 /10
Meng de sojamelk en de groentebouillon in een steelpannetje. Breng het mengsel aan de kook en zet aan de kant.
Stap 3 /10
Pel en hak de ui en de knoflook. Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de ui en de knoflook toe. Bak tot de stukjes transparant zijn. Bestrooi met tapiocazetmeel en bak 4 minuten. Blijf de hele tijd roeren. Giet er geleidelijk de hete melk en bouillon bij en blijf roeren tot het mengsel mooi homogeen is.
Stap 4 /10
Voeg de geblancheerde spinazie en de gehakte koriander toe. Meng goed.
Stap 5 /10
Breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Zet gedurende 2 uur in de koelkast.
Stap 6 /10
Doe een lepel van het mengsel in de handen en maak er ovaalvormige kroketten van.
Stap 7 /10
Haal de kroketten door de sojamelk en het paneermeel. Haal ze door de amandelmelk en opnieuw door het paneermeel. Herhaal dit voor alle kroketten.
Stap 8 /10
Doe de kroketten in het mandje van de Easy Fry & Grill en bestrijk met olie.
Stap 9 /10
Digitale versie: Zet de AIR FRY-stand aan op 200 °C gedurende 18 minuten, draai ze halverwege het bereidingsproces om en bestrijk ze met olie. Manuele versie: Stel de temperatuur gedurende 20 minuten in op 200 °C, draai ze halverwege het bereidingsproces om en bestrijk ze met olie.
Stap 10 /10
Serveer onmiddellijk met ketchup of een smaakmaker naar keuze.