Spicy groente couscous
- Totale tijd 55min.
- 10min.
Bereiden - 45min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
6 sjalots
10 (regenboog) wortels
200 g flespompoen
4 rapen
12 abrikozen
150 g kikkererwten
2 candied lemons
2 kaneelstokjes
2 steranijs
1 tl gemalen gember
0.5 tl kurkuma
0.5 tl chili vlokken
0.5 tl cayenne peper
1 tl zeezout
4 eetlepels olijfolie
400 ml warme groentebouillon
Peterselie
Bijgerecht:
Couscous
Harissa
Limoen
Korianer
Bereiding
Stap 1 /11
Verwarm de oven voor op 190°C.
Stap 2 /11
Pel de sjalotten en houd ze heel.
Stap 3 /11
Schil de wortelen en snijd ze diagonaal in plakjes.
Stap 4 /11
Snijd de flespompoen in blokjes.
Stap 5 /11
Schil en snijd de rapen in vieren.
Stap 6 /11
Snijd de gekonfijte citroenen doormidden.
Stap 7 /11
Voeg in de braadpan de sjalotten, wortelen, rapen, gekonfijte citroenen toe en voeg alle kruiden, olijfolie toe en meng.
Stap 8 /11
Overgieten met hete groentebouillon.
Stap 9 /11
Met deksel op de pan 15 minuten koken.
Stap 10 /11
Voeg vervolgens de abrikozen en kikkererwten toe en kook 30 minuten.
Stap 11 /11
Bereid intussen de couscous.